Avertisment dur în legătură cu CORONAVIRUS. Te poți infecta foarte ușor. Ce spune profesorul pentru boli tropicale, Peter Piot


Un expert în boli tropicale a făcut mai multe precizări despre pandemia de coronavirus care amenință întreaga lume. Acesta a menționat că virusul se poate contracta foarte ușor și că este mai periculos decât alte virusuri.

Ce spune profesorul pentru boli tropicale, Peter Piot

”Ebola necesită o apropiere foarte strânsă pentru a se transmite. Oamenii sunt extrem de speriați de această boală, însă, sincer, este destul de restrâns. Însă, pentru că noul coronavirus se transmite pe cale aeriană, asta îl face atât de îngrijorător! Literalmente, te poți infecta doar vorbind cu cineva, ceea ce nu se întâmplă în cazul altor viruși.”, a declarat directorul Școlii de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, potrivit Antena 3.

Mai multă grijă la persoanele în vârstă
„Cred că ar trebui să ne gândim cu atenție pe cine vizităm, pe cine primim în vizită chiar și în casele destinate persoanelor în vârstă și în casele de îngrijire”, a spus profesorul. „Trebuie să ne gândim și la contactele dintre bunici și copii. Nu știm cât de riscant este, dar asta aș face eu”, a adăugat el.

Profesorul Piot a fost unul dintre experții care au identificat pentru prima oară Ebola, în anii 70, când lucra la Institutul de Medicină Tropicală din Anvers, Belgia.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *