AVERTISMENT DE ULTIMA ORA | AERUL ESTE TOXIC! Alarmă în București

Capitala se sufocă în aer toxic! Aplicația de monitorizare a calității aerului a urcat „în tavan” în seara zilei de sâmbătă, deși traficul era redus, ca într-o zi de weekend.

Alarma s-a dat pentru cele mai mari cartiere din București și recomandarea specialiștilor este să nu ieșiți din casă.

Nivelul poluării a ajuns la 100, adică la maxim. Zonele în care aerul este irespirabil, conform aplicației, sunt Piața Sudului, Timpuri Noi, 13 septembrie, Iuliu Maniu și Libertății, dar și zonele adiacente.

Primarul Capitalei Gabriela Firea susţine că în ultimii ani calitatea aerului s-a îmbunătăţit în Capitală.

Problema poluării a explodat săptămâna trecută, în Bucureşti, când un sistem independent de monitorizare a calităţii aerului a înregistrat o depăşire de 700% a nivelului maxim.

Ministrul Mediului a anunţat că măsurătorile nu sunt oficiale şi puteau arăta poluarea pe moment, dar nu media zilei, cum prevede legea. Cu toate aceastea, aerul din Bucureşti este adesea irespirabil.

România, în infringement din cauza aerului toxic

România a fost trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer, iar în cazul unei condamnări suntem în pericol să plătim penalități de două sute de mii de euro pe zi. 23 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.