Avertisment crunt de la ONU. Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare

Extremiștii islamici planifică o posibilă „erupție de atacuri” pentru momentul în care restricțiile de circulație impuse în timpul pandemiei Covid-19 vor fi ridicate, avertizează un raport elaborate de experții Națiunilor Unite.

Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare, susțin cei care au redactat raportul. Analiza se bazează pe informații primite de la țările membre în ultimele șase luni.

Concluzia lui este că Statul Islamic va încerca să „pună capăt marginalizării sale mediatice”, Cu alte cuvinte, va dezlănțui cu un val de violență.

Raportul notează că grupul a cerut recent susținătorilor să petreacă mai puțin timp pe rețelele sociale și să folosească timpul pentru a pregăti atacuri împotriva dușmanilor islamului.

Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare

„ISIS s-a bucurat de un public captiv în tot acest timp, pentru că mulți oameni care se confruntă cu restricții de circulație au petrecut mai mult timp online.

Este posibil să se fi acumulat amenințări în toată această perioadă care să fi rămas nedetectate. Aceste amenințări s-ar putea manifesta insă foarte rapid.

În octombrie, purtătorul de cuvânt al Isis, Abu Hamza al-Qurashi, a cerut susținătorilor grupului „să petreacă mai puțin timp pe rețelele de socializare” . Le-a recomandat, totodată,  să se concentreze atacuri de mare impact.

Islamiștii pregătesc atacuri devastatoare, dar riscul rămâne redus în Europa

Amenințarea atacurilor teroriste ale extremiștilor islamiști rămâne relativ scăzută în „zonele non-conflictuale”, cum ar fi Europa,.

Analiștii ONU consideră că pandemia le va oferi oportunități semnificative, subminând guvernele din unele părți ale lumii .

“Pandemia a slăbit puterea guvernelor din zonele de conflict mai mult decât a lovit grupurile teroriste. Mai mult, impactul pandemiet asupra economiilor, resurselor guvernamentale și alocărilor pentru cooperarea internațională pe termen lung riscă să agraveze în continuare amenințarea”.

În Africa subsahariană, extremiștii islamiști au făcut progrese substanțiale în ultimele luni.

Zece soldați au fost uciși în regiunea centrală din Mali la începutul acestei săptămâni, când tabăra lor a fost atacată de extremiștii islamiști.

Unele grupuri islamiste au încercat să exploateze criza globală pentru a lansa noi atacuri, altele s-au concentrat să-și consolideze sprijinul în regiunile în care s-au infiltrat.
Virusul, pedeapsa lui Allah

Inițial, ISIS s-a bucurat deizbucnirea pandemiei  Covid-19 în revista sa, al-Naba. Islamiștii au descris virusul drept o pedeapsă pentru „națiunile cruciate”. În edițiile următoare, însă,  au început să apară articole care susțineau că ar fi greșit ca musulmanii să creadă că vor fi cruțați de boală.

Sursa: evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație