Avertisment APOCALIPTIC despre tornade de la specialistii ANM

Formarea de tornade nu poate să fie prevăzută de specialiști, iar furtunile din mai și iunie pot să aducă noi surprize neplăcute sau chiar consecințe tragice, avertizează specialiștii.

Directorul ANM, Florinela Georgescu, spune că nu se pot anticipa științific tornadele, astfel că cel mai bun mod de a ne proteja este fuga… Declarația vine în contextul scandalului iscat de faptul că tornada de la Drajna, care a scos de pe șosea un autocar plin cu călători, nu a fost anunțată prin sistemul Ro-Alert.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis șase mesaje de avertizare pentru vremea severă înainte ca fenomenul devastator să se producă, a explicat directorul ANM. „Ni e pare, sau chiar așa este, sunt din ce în ce mai multe tornade. Este discuția de ordin științific dacă încălzirea globală reprezintă un factor favorizant pentru creșterea în număr și intensitate a acestor fenomene”, a adăugat Florinela Georgescu, la Realitatea TV.

Directorul ANM s-a mai apărat spunând că meteorologii și-au făcut datoria și au transmis atenționarea de vreme severă pentru zona județului Călărași. „Șase mesaje – trei de cod galben, trei de cod portocaliu. Primul galben a fost la 15:41. Primul portocaliu a fost la 16:52, cu menționarea localității Dragalina în corpul mesajului, în care a fost specificată eminența apariției unei vijelii puternice”, a mai declarat directorul executiv al ANM.

Ea a avertizat că astfel de feneomene meteo extreme nu sunt excluse nici în viitor. „Furtunile de vară, care niciodată nu trebuie să excludem posibilitatea ca, în anumite condiții, să devină foarte severe. Luna mai și luna iunie, cel puțin să nu fie lipsite de episoade cu instabilitate”, a mai spus Florinela Georgescu, director ANM.

Reamintim că un fenomen neobişnuit pentru România, care a luat forma unei tornade uriaşe, i-a îngrozit marți pe şoferii aflaţi în zona localităţii Drajna, în apropiere de Autostrada Soarelui. Un autocar plin cu pasageri a fost pur și simplu aruncat de pe șosea de tornadă.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *