Av. Gheorghe Piperea, despre cerealele cu pesticide din Ucraina care ajung la noi: Acolo nu există interdicția de a cultiva și a recolta plante modificate genetic

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat situația fermierilor care au ajuns în pragul falimentului din cauza cerealelor fără taxe care au venit din Ucraina, dar și a creditelor pe care le-au făcut pentru a salva de la lichidare și demolare fabrica de zahar de la Luduș, transmite Bugetul.

„Da, două chestiuni, într-adevăr, care par complet diferite, dar care sunt legate prin această amenințare cu sărăcia, dar și prin niște elemente suplimentare. Din câte înțeleg, unul dintre cumpărători este și importator de zahăr din Ucraina.

În legătură cu Ucraina, pe vremuri, adică în urmă cu un an de zile dacă o țară ca Ucraina, care nu este membru al Uniunii Europene, ar fi invadat piața agricolă europeană cu câte un milion de tone pe fiecare tip de cereală în parte, pe fiecare țară în parte cu aceste prețuri, atunci atât Comisia Europeană, cât și Consiliul Concurenței ar fi considerat că este o practică de dumping, așa se numește și ar fi sancționat inclusiv cu interzicerea acestui tip de import.

Citiți și:  Se schimbă legea. Polițiștii, puși să verifice porcii din gospodăriile populației

A treia chestiune în legătură cu povestea asta cu cerealele este clar însă că Ucraina nu este supusă ca noi, reglementărilor europene în privința cantității de pesticide și chiar erbicide cancerigene, ca la Monsanto, spre exemplu, și mai mult decât atât și mult mai grav decât atât, nu există pentru Ucraina interdicția de a cultiva și a recolta plante modificate genetic.

În România acest lucru este interzis pentru că interzice un regulament european.

Dar dacă scrie pe ea că vine made in Ukraine nu se mai face nicio verificare”, a spus avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Citiți și:  Fermierii sunt revoltați: În România, dacă nu ai diplomă de Bac, nu mai poți face agricultură!

Un cometariu

  1. d-aia s-a mutat si Coca-Cola in respublik maldovskayia;
    dupa aia…..
    Coca-Cola își închide fabrica din Republica Moldova | Digi24
    Știri › Economie
    25 sept. 2015 · Compania Coca-Cola Îmbuteliere a anunțat, vineri, printr-un comunicat, că își încetează activitatea de îmbuteliere din Republica Moldova.

    reamintim ca “siropul de porumb ” se foloseste masiv,
    e mai ieftin decat zaharul…….

    din porum se fac PESTE 30 de derivate materie prima in continuarea lantului din industria alimentara….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *