AUTORITATILE ISI BAT JOC DE ROMANI! Operaţiunea: „Porcul”. Oricine va fi prins cu un porc în portbagaj va fi amendat şi va rămâne fără porc

Autorităţile au anunţat măsuri drastice în privinţa combaterii pestei porcine, printr-o operaţiune ciudată:

Preşedintele ANSVSA a anunţat că de miercuri, 11 decembrie, vor avea loc controale în trafic, iar oricine va fi prins cu un porc în portbagaj va fi amendat, iar carnea va fi confiscată.

Măsura ar veni după ce doar două judeţe din ţară au rămas neatinse de pesta porcină, Suceava şi Bistriţa Năsăud.

Operaţiunea „Porcul”, demarată de autorităţi

Preşedintele ANSVSA a anunţat că, de miercuri, 11 decembrie 2019, vor avea loc filtre pe arterele rutiere, pentru controale privind transportul cărnii de porc sau a carcaselor acestora, fără documente de provenienţă.

Astfel, oricine va fi prins cu porcul în portbagaj va fi amendat, iar marfa va fi confiscată.

Vezi: AI MARE GRIJA UNDE SI CAND TAI PORCUL DE CRACIUN! AMENDA DE 1.000 RON PENTRU UN BARBAT DUPA CE A FOST PRINS CA SI-A TRANSAT PORCUL

La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 254 de localități din 28 de județe, cu un număr de 709 focare (dintre care 11 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații de tip A). Numărul focarelor active se află în scădere față de precedenta actualizare a situației. În alte 7 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost eliminați 540.591 de porci afectați de boală și au fost diagnosticate 2.379 de cazuri la mistreți, informează autorităţile.

Vezi: Cum aflam greutatea unui porc fara cantar. Formula de calcul cu care nu dai gres

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile