Autoritatile din SUA, in ALERTA! O fetiță de zece ani a murit de ciumă

Deși multă lume ar crede că pandemia de Covid-19 este printre cele mai rele orori care s-au abătut asupra noastră, nu este deloc așa. O minoră în vârstă de zece ani, din Colorado, SUA, a murit de ciumă. Cazul reprezintă o premieră în istoria ultimilor șase ani ale statului american.

Alertă printre autoritățile din SUA! O fetiță de zece ani a decedat din cauza ciumei. Este primul caz de acest fel, din Colorado, din istoria ultimilor șase ani. Autoritățile se tem că ciuma va reapărea pe teritoriul american.

O fetiță de zece ani a murit de ciumă
Potrivit cadrelor medicale, nu se știe, momentan, ce a provocat contractarea ciumei de către fetița din Colorado, însă, cel mai des, aceasta este transmisă de purici.

„Suntem extrem de întristaţi pentru pierderea fetei din Colorado; transmitem cele mai profunde condoleanţe pentru familia aflată în aceste momente dificile” a declarat dr. Jennifer House, medic veterinar din Colorado, potrivit The Independent.

Ultimul caz de acest fel a fost raportat în Colorado în anul 2015.

Alertă în SUA. „Moartea Neagră va reveni”
Specialiștii din Sănătate sunt de părere că în zonele rurale din statele vestice ale SUA, ciuma va reapărea. Autoritățile au descoperit că boala periculoasă este prezentă în: Huerfano, Adams, San Miguel, El Paso, Boulder și La Plata.

Deși multă lume ar crede că pandemia de Covid-19 este printre cele mai rele orori care s-au abătut asupra noastră, nu este deloc așa. În Europa a existat acum ceva vreme o ciumă mult mai bizară. A fost poreclită „ciuma dansului”. Este vorba de perioada Evului mediu. Ciuma a lovit mai de mai multe ori la acea vreme.

Oamenii ieşeau brusc pe stradă şi dansau zile în şir, până leşinau de oboseală sau mureau. Acesta este motivul pentru care a fost numită „ciuma dansului”. Nu se știe ce anume provoca această ciumă. Doctorii de pe atunci o numeau choreomanie. O denumire provenită de la de la grecescul „choros”, care înseamnă dans, şi „manie”, care înseamnă nebunie. În popor, i se mai spunea şi Dansul Sfîntului Ioan sau Dansul Sfîntului Vitus.

O ciumă bizară a lovit o femeie ce a dansat timp de o săptămână
Era o zi călduroase de iulie, în anul 1518, la Strasbourg. O femeie pe nume Frau Troffea a ieşit din casă şi a pornit, în paşi de dans, către centrul oraşului. Aceasta nu-și putea controla corpul. În prima săptămână, i s-au alăturat 34 de oameni, iar după încă trei săptămâni mulțimea a adunat 400 de dansatori

Majoritatea persoanelor leșinau după câteva zile. Extenuarea își spunea cuvântul. La un moment dat lumea a început să moară de infarct sau de accidente vasculare. Cei mai mulţi leşinau după câteva zile din cauza extenuării. Unii, însă, au început să moară de infarct, accidente vasculare sau pur şi simplu de epuizare.

Prima epidemie de dans a fost în 1021, la Kolbig, Germania de astăzi. După ce au oprit o slujbă de Crăciun, un grup de 12 ţărani au fost blestemaţi de preot să se lamenteze un an întreg pentru fapta lor. Într-o zi, aceştia au început să danseze în jurul bisericii. Relatările vremii spun că oamenii ar fi dansat luni de zile, timp în care patru dintre ei au murit. Până la urmă, doi episcopi au reuşit să-i oprească.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *