Autoritățile au confirmat! PRIMUL român cu variola maimutei. Este Breaking News

Autoritățile elene au confirmat cazul de variola maimuței la românul din Marea Britanie venit în vacanță în Grecia.

Grecia a confirmat duminică primul caz de variolă a maimuței la un român din Marea Britanie și care venise în vacanță în Kefalonia. Prietena lui este internată la rândul ei, chiar dacă nu prezenta simptome, pentru că există suspiciune că ar fi și ea infectată.

De asemenea, Atena a anunțat duminică și un caz de lepră.

Primul caz de lepră semnalat în Grecia
În urmă cu câteva zile românul a avut febră mare și o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat Nikos Koudounis, medic la Atena, duminică seara, la Digi24.

Citiți și:  Boala TERIBILA care începe să îngrozească Europa: Sunt, deja, zeci de cazuri

Mai multe ţări occidentale, printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania sau Suedia au identificat cazuri.

Ce simptome are variola maimuței?
Variola maimuţei este o boală rară al cărei agent patogen poate fi transmis de la animale la om şi invers.

Simptomele sale seamănă, dar în formă mai puţin severă, cu cele observate în trecut la subiecţii cu variolă: febră, cefalee, dureri musculare, dureri de spate, în primele cinci zile. Apoi apar erupţii cutanate, leziuni, pustule şi în final cruste.

Nu există tratament pentru această boală care de obicei se vindecă spontan şi ale cărei simptome durează între 14 şi 21 de zile.

Citiți și:  A prezis Bill Gates variola maimuței în Europa? OMS, reuniune de urgenţă

Cazurile grave apar mai frecvent la copii şi sunt legate de gradul de expunere la virus, de starea de sănătate a pacientului şi de severitatea complicaţiilor.

Potrivit specialiştilor, rata mortalităţii a putut varia enorm, dar a rămas sub 10% în toate cazurile documentate, în principal la copiii mici.

Transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secreţiile infectate ale căilor respiratorii, cu leziuni ale pielii unei persoane infectate sau cu obiecte contaminate recent cu lichide biologice sau materii provenind din leziunile unui pacientului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.