Austria: Polițiștii s-au dat de partea poporului și cer guvernului să anuleze vaccinarea obligatorie

600 polițiști austrieci au cerut ministrului de Interne austriac să retragă planurile de vaccinare obligatorie și au cerut încetarea discriminării împotriva persoanelor nevaccinate.

Scrisoarea, adresată ministrului austriac de interne Gerhard Karner și datată 10 ianuarie, a fost semnată de trei polițiști care spun că reprezintă un grup de peste 600 dintre colegii lor.

„Nu dorim să confruntăm populația într-un mod amenințător în timpul demonstrațiilor predominant pașnice care au fost organizate din cauza nemulțumirii tot mai mari a oamenilor față de politicieni”, au scris autorii scrisorii.

În weekend, au avut loc din nou demonstrații în toată Austria, inclusiv la Viena, capitala țării, unde aproximativ 20.000 de persoane au ieșit sâmbătă în stradă pentru a se opune planurilor de a face vaccinarea obligatorie pentru toți cetățenii de peste 18 ani.

Ministerul de Interne austriac a reacționat la scrisoare spunând că „celor care au semnat-o li se poate atribui o orientare politică clară”.

Citiți și:  Prevenție! Poliția le va face șoferilor agresivi o labă dimineața

„85% din cei 32.000 polițiști austrieci au fost deja vaccinați, aceasta este o declarație clară”, a adăugat ministerul.

Cu toate acestea, autorii scrisorii au negat tocmai acest lucru, argumentând în schimb că nu reprezintă niciun grup politic anume.

„Nu suntem extremiști de extremă dreaptă sau de extremă stângă, nu suntem anti-vaccin… suntem un grup de câteva sute de polițiști din toată Austria… uniți de preocuparea noastră pentru Statul de Drept, libertatea de gândire, drepturile noastre fundamentale, precum și sănătatea noastră”, au scris aceștia.

Autorii au făcut apoi o serie de solicitări ministrului de Interne Karner, cerându-i mai întâi „să garanteze că nu este introdus în Austria niciun mandat de vaccinare, nici profesional nici general, nici orice altă formă de vaccinare forțată indirectă”.

Ei au cerut apoi suspendarea așa-numitei reguli 3G la locul de muncă, care constă în a permite accesul doar persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, care au fost testate negativ sau care s-au vindecat de boală. Autorii au cerut în schimb abolirea completă a regulii sau conversiunea într-o regulă 1G cu singura cerință a unui test negativ pentru toți, ca o modalitate de a se asigura că „se termină discriminarea colegilor nevaccinați”.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

În cele din urmă, autorii au cerut să fie considerați ajutoare și nu dușmani ai poporului.

„Vrem să fim acolo pentru popor, ca prieten și ajutor”, au scris aceștia.

De când au fost anunțate planurile de vaccinare obligatorie, în fiecare sâmbătă au avut loc proteste anti-vaccinare în Austria, care au fost în mare parte pașnice, cu doar câteva rapoarte de încălcări între poliție și protestatari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *