“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALPOLITICASTIRI

AUR – aceeași MIZERIE fix ca PNL și PSD. Oamenii lui Simion s-au opus luni desfiintarii pensiilor speciale!

Noile pensii speciale vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2024

PSD PNL AUR 750x422 1

Reprezentanții AUR, PSD și PNL din conducerea Senatului au exprimat luni opoziția față de demersul inițiat de USR privind abrogarea pensiilor speciale destinate primarilor, președinților de Consilii Județene și altor categorii de aleși locali. Pensiile speciale pentru acești aleși locali urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 ianuarie.

Grupul USR din Senat a cerut Biroului Permanent al Senatului să solicite Comisiei Juridice și celei de Administrație Publică să urgenteze elaborarea raportului referitor la propunerea legislativă a USR privind anularea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Această cerere a fost respinsă prin abținerea reprezentanților PSD, PNL și AUR, a anunțat formațiunea politică.

Radu Mihail, senator USR și liderul grupului USR din Senat, a avertizat că “există riscul ca începând cu 1 ianuarie 2024, mii de foști primari, viceprimari și președinți de consilii județene să primească pensii speciale în valoare de peste 600 de milioane de lei în fiecare an”.

“Este imperios necesar ca Biroul Permanent să solicite comisiilor responsabile să-și facă treaba și să elaboreze rapid un raport. De asemenea, am cerut ca mâine să avem pe ordinea de zi, sub rezerva depunerii raportului, această inițiativă legislativă de o importanță majoră, însă răspunsul dat de PSD, PNL și AUR a fost extrem de clar: nu doresc să introducă pe ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale pentru primari! PSD, PNL și AUR nu sunt de acord cu dorința românilor exprimată de atâta timp, și anume că nu mai doresc inechități în sistemul de pensii. Vom insista să revenim în fiecare săptămână până la sfârșitul anului pentru a ne asigura că evităm acest pericol, acela de a avea un nou val de pensii speciale”, a declarat Radu Mihail.

“În 2021, USR a depus o inițiativă legislativă pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, însă aceasta a fost blocată în două comisii din Senat controlate de PSD și PNL. De fiecare dată când a fost propusă eliminarea articolului referitor la pensiile speciale în cadrul Comisiei de Administrație în cadrul unui proiect de modificare a Codului Administrativ, PSD și PNL au respins consecvent această propunere”, a adăugat USR.

Pensiile speciale destinate foștilor primari, viceprimari, precum și foștilor președinți și vicepreședinți de consilii județene sunt programate să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

AUR și kitsch

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.