Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
NOUTATI

Au schimbat placa! MII de ROMANI scapa de plata TAXELOR si IMPOZITELOR

bani lei11

Micii fermieri ar putea scăpa de impozite. Proiectul de Cod Economic, aflat în curs de elaborare, prevede scutirea de biruri pentru agricultorii de subzistență.

Fermierii mici care vor vinde produse agricole de origine vegetală sau animală nu vor fi impozitați , potrivit proiect de Cod Economic, aflat în curs de elaborare. În acest fel, statul va scoate la lumină o bună parte din evaziunea fiscală pe care o făceau micii fermieri.

Concret, nu vor fi impozitate veniturile din cultivarea a până la două hectare de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod. Tot la neimpozitate intră și veniturile obținute din plantații până la 1,5 ha leguminoase pentru boabe, până la 1 ha tutun, 0,5 ha legume de câmp şi 0,2 ha legume în spaţii protejate.

Fermierii care au livezi vor scăpa și ei de impozitare. Iar neimpozitarea se aplică la cei care au venituri obținute din livezi cu pomi pe rod de până la 1,5 ha, arbuşti fructiferi pe o suprafaţă de până la 1,5 ha, vie pe rod – până la 1 ha şi flori şi plante ornamentale, până la 0,3 ha.

Vinzi vaca nu dai la stat impozit
Dacă obții venituri din creșterea a maximum două vaci sau bivolițe, până la 50 de oi, până la 25 de capre, maximum 6 porci pentru îngrăşat, sau 75 de familii de albine sau 100 de păsări de curte nu vei plăti impozit.

De asemenea, nu vei plăti impozit dacă faci și bani din culesul și vânzarea fructelor sau legumelor sălbatice (aici nu intră și categoria lemnoasă), sau a produselor capturate din fauna sălbatică, cu excepţia celor realizate din activitatea de pescuit comercial supuse impunerii potrivit prevederilor privind veniturile din activităţi independente. Nu vor fi impozitate nici veniturile obţinute din exploatarea păşunilor şi fâneţelor naturale.

În cazul, masei lemnoase sunt venituri neimpozabile numai veniturile realizate din exploatarea şi valorificarea acesteia în volum de maximum 20 mc/an din pădurile pe care contribuabilii le au în proprietate

Plantele furajele, neimpozabile
Nici cultivarea terenurilor cu plante furajere graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde destinate furajării animalelor deţinute de contribuabilii respectivi nu va genera venit impozabil.

Venitul net anual dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit, care depind de unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine pentru categoriile de produse vegetale şi animalele.

În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfăşurarea a două sau mai multe activităţi agricole pentru care venitul se determină pe bază de normă de venit, venitul anual se stabileşte prin însumarea veniturilor corespunzătoare fiecărei activităţi. (sursa)

VEZI SI: Popririle pe conturi ar putea să se realizeze mai repede

VEZI SI: ALARMĂ! Încep să bage NOI IMPOZITE!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.