Au pus mâna pe PUTERE! Oamenii ‘crescuți’ de FBI, la șefia Poliției Române!

Ușor-ușor, polițiștii școliți de Biroul Federal de Investigații (FBI) au ajuns la butoanele Poliției Române.

Bugetul.ro a descoperit că atât șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, cât și șeful împuternicit al Poliției Capitalei, comisarul-șef Adrian Ciprian Miron, sunt școliți de FBI.

Puțin știu că inspectorul general al Poliției Române este și inginer. Potrivit CV-ului său, între 1986 și 1992, chestorul Liviu Vasilescu a urmat cursurile Institutului Politehnic București, care ulterior a devenit Universitatea Politehnică București.

Trei ani mai târziu, în 1995, Vasilescu absolvea și Academia Internațională a Forțelor de Ordine I.L.E.A. – F.B.I., specializarea Managementul activitităților polițienești în combaterea crimei organizate.

În 1999, şeful Poliţiei Române a obţinut o diplomă de absolvire a Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” (studii postuniversitare de lungă durată, conform CV-ului său).

Alte cursuri făcute în SUA de șeful Poliției Române
1996 – Curs managementul situațiilor de criză – Academia F.B.I. – Quantico – S.U.A.

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

1998 – Curs poliția comunitară și afaceri interne – Poliția din Louisville

1999 – Curs operațiuni sub acoperire – F.B.I.

2002 – Curs criminalitatea economică – F.B.I.

2002 – Curs de operațiuni sub acoperire – D.E.A.

2002–2003 – Trei module în programul de neproliferare a armelor de distrugere în
masă cu F.B.I. & D.O.D.

2004 – Curs managementul organizației – Program internațional de schimb de experiență al Departamentului de Stat al S.U.A.

2004 – Curs de operațiuni sub acoperire cu U.S. Customs Service.

Și șeful Poliției Capitalei a fost instruit de americani
În decembrie 2018, comisarul-șef Ciprian Adrian Miron a fost împuternicit la conducerea Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Citiți și:  Educație la MAI: Șefii te vor milițian, nu polițist!

Conform CV-ului său, în anul 2009, șeful Poliției Capitalei a absolvit cursurile Academiei FBI din Quantico, Virginia, acreditate de Universitatea din Virginia, SUA, în cadrul sesiunii cu nr. 237 din perioada 04.04.- 12.06.2009.

Și profiler-ul din cazul Caracal a fost școlit de FBI
Comisarul Dorin Dumitran, de la Inspectorul General al Poliției Române, este unicul profiler școlit de Biroul Federal de Investigații din țara noastră.

Numele său este legat de cazuri celebre care au zguduit din temelii Poliția Română.Ultimul caz este cel de la Caracal.

Comisarul Dumitran este omul care a avut sarcina să-i facă profilul psihologic lui Gheorghe Dincă, cel care a declarat că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.