AU MINȚIT: România chiar se pregătește de război

recrutare-armata-romana

Ponta și ministrul apărării, mint – Tinerii pot fi recrutați și încorporați

Ponta și Dușa mint sincron

O știre – la început timidă, apoi obraznică și prezentă în toată presa – le-a stricat bezmeticilor tineri români „minivacanța de 1 mai“: România se pregătește să cheme la recrutare & încorporare cetățenii români de pînă în 35 de ani, deși în țărișoara noastră stagiul militar nu mai e obligatoriu. Mai întîi Mircea Dușa, ministrul Apărării, apoi premierul Victor Ponta au negat că există riscul unei mobilizări a tinerilor din afara sistemului militar. Ei bine, au mințit.

Argumentele imbatabile, mai jos.

2014: RECRUTARE-ÎNCORPORARE PENTRU ASEDIU, MOBILIZARE ȘI RĂZBOI

Luni, 28 aprilie a.c., Monitorul Oficial a publicat un ordin comun al mai multor ministere și instituții prin care se reglementa conținutul certificatului medical pentru recrutare-încorporare. Iată cum sună titlul acestui document:

„Ordin pentru aprobarea formei și conținutului certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare pe timpul stării de asediu, al mobilizării și al stării de război“

Atenție, însă, la finalul formulării: e vorba de recrutare- încorporare „pe timpul stării de asediu, al mobilizării și al stării de război“. Repetăm: pe timpul stării de ASEDIU, al MOBILIZĂRII și al stării de RĂZBOI.

2007: RECRUTARE-ÎNCORPORARE, AȘA, ÎN GENERAL

Ei, și? Păi, iaca de ce ne interesează: la articolul 3 al ordinului se spune că:

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului apărării, al ministrului sănătății publice și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. M.47/577/149/2007 pentru aprobarea formei și conținutului certificatului medical, eliberat de medicul de familie, care urmează să fie prezentat de tînăr la comisia de recrutare-încorporare sau la selecția în instituțiile de învățămînt din subordinea Ministerului Apărării Naționale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 327 din 15 mai 2007“

CERTIFICATUL MEDICAL DEVINE BELICOS

Așadar, ordinul din 2014 abrogă un ordin din 2007. Ia să vedem ce spune ordinul din 2007, adică la ce se referă:

„Pentru aprobarea formei și conținutului certificatului medical, eliberat de medicul de familie, care urmează să fie prezentat de tînăr la comisia de recrutare-încorporare sau la selecția în instituțiile de învățămînt din subordinea Ministerului Apărării“

Ei, dragi copii, ce diferență sesizăm între ce ne-a spus autorul în 2007 și ce ne-a spus același autor în 2014?

Păi, e o diferență uriașă: în 2007 era vorba de recrutarea-încorporarea așa, în general, fără un context anume, în timp ce în 2014, adică acum, e vorba de recrutarea-încorporarea pe timpul stării de ASEDIU, al MOBILIZĂRII și al stării de RĂZBOI. Sperăm că majusculele sînt destul de vizibile, da?

ARMATA NU E OBLIGATORIE? GREȘIT ÎNTRE 20 ȘI 35 DE ANI

Deci ordinul din 2014 îi pregătește pe hipsteri, clubberi și alți „eri“ care pot fi încă tineri de război (cu variantele premergătoare asediu și mobilizare).

Totuși, în ce condiții pot ajunge tinerii să lupte ca militari ai României? Păi, iată ce spune Legea 128 din 2012 (care modifică Legea 446 din 2006, a pregătirii populației pentru apărarea țării) despre asta:

„La declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vîrste cuprinse între 20 și 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a îndeplini serviciul militar“

Bang! Deci, dragi hipsteri, dacă vine războiul (sau asediul/mobilizarea) și aveți între 20 și 35 de ani, mergeți automat la recrutare și, apoi, la încorporare.

DUȘA E DE LEMN

Ei, cu toate astea, ce credeți că spun atît ministrul Apărării, Mircea Dușa, cît și premierul Victor Ponta? Iată ce spunea Dușa la cîteva zile după publicarea ordinului în Monitorul Oficial:

„Se referă la profesioniști (ordinul – n.r.). A existat și pînă acum certificatul acela. Doar s-a reactualizat, a fost completat cu cîteva elemente“

Aha, Dușo, așa zici matale: în ciuda Legii 128 din 2012 (care zice că toți tinerii între 20 și 35 de ani merg la răzbel, dacă se ajunge acolo) și inclusiv în ciuda ordinului semnat chiar de matale – care se referă direct la asediu, mobilizare, război taman în cazul tinerilor între 20 și 35 de ani care NU sînt deja soldați sau ofițeri –, insiști să spui că ordi- nul cu pricina se referă la „profesioniști“. Ceea ce ne amintește că matale, Dușo, ești absolvent al prestigiosului liceu silvic din Toplița și, în 1988, al academiei de propa- gandă comunistă „Ștefan Gheorghiu“.

NICI PONTA NU ȘTIE LEGILE

Cînd vine vorba de Ponta, ăsta e și mai mincinos:

„Nu se pune problema concentrării rezerviștilor. E o prostie. Avem armată profesionistă. România nu a fost și nu este în pericol.“

Declarația e de duminică, 4 mai, la doar o zi după ce Ponta opinase, la Craiova, că perspectiva unui război nu e așa nasoală cîtă vreme cresc comenzile industriei de apărare.

formular

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Putin a pus ochii pe România! Mesaj DUR de la Kremlin: Ne-au înşelat grosolan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.