Au fost PRINSI tiganii care au furat două genţi burduşite cu bani. Iata cum au procedat

Una era cu 44.000 de euro, iar cealaltă avea 110.000 de lei. Grupul celor şase hoţi escrocase doi bătrâni din Moţca. Bandiţii schimbau des maşinile. Sunt suspecţi în zeci de furturi. Căpetenia hoţilor a ascuns numai pentru el 44.000 de euro. Deşi a fost capturat de poliţie, nu a spus încă unde sunt banii.

Şase ţigani din Moţca, care dăduseră lovitura vieţii lor în materie de escrocherii, au fost prinşi zilele trecute de către poliţiştii ieşeni, după o anchetă “maraton”. Săptămâna trecută, cei şase au reuşit să fure din casa unor pensionari , de 82 şi 74 de ani, din comuna Alexandru Ioan Cuza, o geantă cu 44.000 de euro şi 110.000 lei. Anchetatorii cred că ţiganii ar putea fi autorii a zeci de escrocherii în dosare rămase, până zilele acestea, cu autori neidentificaţi. Capul reţelei este Ovidiu Nunucă, poreclit „Stângă“ de către „conaţionalii“ din Moţca. Acesta şi cu alţii din grup sunt suspecţi în zeci de furturi, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe: Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ. Ei schimbau săptămânal maşinile cu care se deplasau prin localităţile rurale, în căutare de vârstnici cu bani puşi deoparte. Dacă pensionarii abordaţi aveau bani, însă nu reuşeau să îi fure ziua, se în­torceau şi intrau în casele oamenilor pe timpul nopţii. Metoda „brevetată“ de ei este simplă: întrebau oamenii din sate dacă ştiu pe cineva care vinde cartofi, vin, fasole, sau ouă. Apoi mergeau la persoanele respective şi le băteau la poartă: unul dintre ţigani ţinea de vorbă gazda la poartă, iar ceilalţi intrau în casă prin spate şi cotrobăiau.

Ca să vă faceţi o idee despre cei şase indivizi, liderul grupării, Ovidiu Nunucă, a fost eliberat din arestul preventiv Vaslui în luna decembrie 2017, unde fusese reţinut pentru două infracţiuni de furt calificat. De asemenea, acesta fusese eliberat condiţionat din Penitenciarul Iaşi, în iulie 2016, unde a executat numai o parte din pedeapsa de trei ani şi cinci luni de închisoare pentru infracţiunea de furt. De asemenea, în 2011, acesta a executat o parte din condamnarea de un an, de către o instanţă din Moineşti. Anul următor, Judecătoria Roman l-a condamnat pe Nunucă la trei ani de închisoare pentru furt calificat: în aprilie 2011 a reuşit să înşele o pensionară de suma de 5.400 lei. De asemenea, cercetaţi pentru furturi şi escrocherii sunt şi ceilalţi membrii ai găştii, care au reuşit zilele trecute să fure cei 44.000 de euro şi 110.000 lei de la vârstnicii din comuna Al. Ioan Cuza. Aceştia sunt Claudiu Nunucă, zis şi „Gă­situ“, Neculai Măgureanu, zis şi „Badea“, Cristian Petrea, care a fost prins zilele trecute la Vama Borş când voia să „şteargă“ din ţară, Ionuţ Bostan, şi Mihai Stoica. Acesta încă nu a fost prins de către poliţişti şi este căutat intens prin Moţca, unde anchetatorii bănuiesc că se ascunde. O parte dintre aceştia au fost prinşi într-o localitate din Suceava, într-un Audi A6. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, împreună cu cei de la Poliţia Municipiului Paşcani, au identificat şi adus la cercetări cinci bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie ca­lificată. Patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Bărbaţii, cu vârste între 22 şi 37 de ani, au fost depistaţi într-un autoturism, pe raza judeţului Suceava“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Bătrânul de 90 de ani s-a agăţat de portiera maşinii hoţilor

Ultima escrocherie a grupului condus de către Ovidiu Nunucă a avut loc pe 9 februarie, atunci când hoţilor le-a ajuns la urechi un zvon că familia unor localnici din localitatea Al. Ioan Cuza, are bani mulţi puşi deoparte. Banii fuseseră trimişi în ţară de către nepoţi, cu care urmau să îşi achiziţioneze un apartament în Iaşi. Grupul de hoţi se deplasa cu un autoturism de lux, un Audi A6. Trei dintre ei au ciocănit la poarta familiei unde locuia un bătrân de 82 de ani, soţia de 74 de ani şi fiica acesteia de 52. Hoţii i-au întrebat pe aceştia dacă au vin, cartofi, sau fasole, de vânzare. Bărbatul de 82 de ani ar fi spus că are vin şi cartofi şi a mers în casă să le aducă. În acelaşi timp, unul dintre hoţi a scos o bancnotă de 500 de lei, pentru a plăti produsele, iar bătrânul a mers în casă ca să aducă restul. Acesta nu ştia că Ovidiu Nunucă a înconjurat casa, a sărit gardul şi a intrat în casă ca să vadă unde îşi ţine banii pensionarul. După ce a ieşit pensionarul din casă şi mergea spre poartă pentru a înmâna ţiganilor restul de bani, Nunucă a intrat în casă şi a cotrobăit. Acesta a avut surpriza să constate că în camera respectivă era o geantă cu euro, şi încă una cu lei. Nunucă a ieşit din casă, iar când să sară gardul, a fost surprins de către proprie­tarul casei. Nunucă a fugit la maşină, cu bărbatul înşelat pe urmele sale. „Înainte de escaladarea gardului, unul dintre bărbaţi ar fi fost prins de către persoana vătămată, însă s-ar fi smucit din prinsoarea acesteia. Totodată, persoana vătămată s-ar fi deplasat la portiera din partea dreaptă a autoturismului în care au urcat persoanele, şi a reuşit să o deschidă, însă şoferul a demarat şi a târât persoana vătămată pe o distanţă de doi metri, fără ca aceasta să cadă la pământ“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Liderul bandei a ascuns numai pentru el o geantă cu bani

După ce au reuşit să scape de bătrâni, Nunucă s-a lăcomit: a împărţit cei 110.000 lei în mod egal, iar de cei 44.000 de euro nu a suflat o vorbă nimănui. Acesta i-a ţinut numai pentru el şi i-a ascuns. Ieri, anchetatorii nu au reuşit să-l facă pe acesta să vorbească despre locul unde a ascuns banii. De altfel, lui Nunucă „îi poartă sâmbetele“ şi prietenii lui din gaşcă deoarece, la câteva zile după „atacul“ pensionarilor din Al. I. Cuza, au aflat din presă că în afară de cei 110.000 lei a mai fost şi o geantă cu 44.000 de euro. Aceştia au fost nedumeriţi, însă Nunucă i-a liniştit repede, spunându-le că este o minciună. Cei şase recurgeau la diferite şiretlicuri pentru a nu fi recunoscuţi. Nu îşi spuneau pe nume în prezenţa victimelor, şi îşi lăsau maşina căt mai departe de locuinţele victimelor, pentru ca aceştia să nu memoreze numerele de înmatriculare ale maşinii cu care veniseră. De asemena, aceştia schimbau maşina săptămânal. De exemplu, zilele trecute, când au fost prinşi în Suceava, circulau cu un Audi A6, break, altul decât folosit în furtul de la Al.I. Cuza. De asemenea, dacă nu reuşeau să se strecoare în casele oamenilor în timp ce îi ţineau de vorbă la poartă, şi erau siguri că victimele au bani puşi deoparte, memorau casa şi locul, apoi se întorceau pe timpul nopţii. – Sursa: ZDI

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *