Au dat lovitura! Descoperire revolutionara privind testarea COVID-19

O adevărată revoluție în testarea COVID-19 a fost făcută în Japonia.

Japonezii nu se dezmint în ceea ce privește realizarea unor tehnici revoluționare în știință.

Aceștia au realizat un sistem de testare pentru coronavirus pe baza respirației.

Noul sistem de testare pentru COVID-19 pe baza respiraţiei a fost pus la punct de o universitate japoneză şi de o companie de înaltă tehnologie.

Aparatul are trei componente. Primul absoarbe aerul respirat pentru 5 minute. Al doilea inactivează coronavirusul şi extrage proteinele.Al treilea analizează proteinele.nRezultatul poate fi obţinut într-o oră.

Problema principală care se pune acum este producţia de serie mare pentru a permite testarea în masă.

Alt test pentru COVID-19, aprobat de Guvernul Japoniei
Guvernul Japoniei a aprobat, încă din luna iulie, utilizarea unui nou tip de teste PCR, pe baza mostrelor de salivă prelevate de la pacienţi, cu care speră să crească numărul total al testelor realizate şi să reducă riscul de contagiere a personalului medical.

Noile teste sunt acoperite de asigurarea medicală publică şi vor fi realizate asupra pacienţilor care au prezentat simptome de COVID-19 pe o perioadă de maximum nouă zile, timp în care virusul rămâne detectabil în saliva celor infectaţi, potrivit Ministerul Sănătăţii din Japonia.

Această metodă „va uşura semnificativ sarcina atât pentru pacienţi, cât şi pentru centrele care vor preleva mostrele, reducând totodată contagierile”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul nipon al Sănătăţii, Katsunobu Kato, citat de EFE.

Metoda cea mai folosită în prezent pentru un test PCR necesită o mostră nazofarigiană, prelevată de personalul medical cu riscul ca un pacient să strănute sau să tuşească şi să infecteze angajaţii sanitari. Pentru noul test, pacienţii vor plasa o mostră de salivă într-un recipient şi îl vor preda personalului sanitar, notează ministrul nipon, care a precizat că fiabilitatea acestui test este comparabilă cu aceea a testelor realizate pe baza mostrelor nazofaringiene, transmite Agerpres.

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu