ATITUDINE extrem de GRAVĂ. Un lider UDMR AMENINȚĂ cu un CONFLICT ETNIC similar celui de la Târgu Mureș

tinutul-secuiesc-465x390

Victor Ponta a fost avertizat de edilul maghiar că spiritele se vor încinge în Secuime din cauza atitudinii prefectului de Covasna.

Antal Arpad (foto jos) a declarat la reuniunea UDMR de la Târgu Mureş, că în cazul în care prim-ministrul nu îl va instrui pe prefectul de Covasna să lase în pace maghiarii, atunci în secuime ar putea izbucni un conflict similar celui din martie 1990, de la Târgu-Mureş, când 5 oameni au murit, iar sute au fost răniţi.

antal-arpad-pistolar

Şi vicepreşedintele UDMR, Borbely Laszlo a cerut Guvernului să ia măsuri împotriva prefectului judeţului Covasna, care a amendat cu 5.000 de lei conducerea Partidului Civic Maghiar, pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

3 comentarii

 1. IO.../gerules

  Ce latra asta?Secuime sau mag(hi)ari?Zice sa fie lasati in pace maghiarii ca de nu se vor rascula secuii.Pai ce cauta maghiarii in Romania,maghiari care reprezinta o minoritate nationala,sa ceara drepturi politice?Ei vor sa faca din zona secuiasca un Stat maghiar in Statul romanilor,deci stat in stat.Romanii le permit asta acestor avnturieri?

 2. ROMAN minoritar

  Limba română, valorile și simbolurile românești o duc greu in Tinutul Secuiesc. Românii sunt minoritari în această zonă, nu au niciun cuvânt de spus, în timp ce maghiarii controlează practic toată administrația, și nici vorbă să ne dea măcar jumatate din drepturile pe care le au ei, ca minoritate națională. Toate drepturile lor de minoritari le-au transformat aici în privilegii. Este un permanent dispreț față de însemnele statului român. La întâlnirile și taberele lor se intonează la început imnul Ungariei și niciodată cel românesc. Steagul Ungariei si cel al Tinutului Secuiesc sunt arborate pe institutiile administrative. Cu siguranță nu le aud cei care comentează de la cele sute de kilometri depărtare, care atunci când vin în zona o fac să se îmbrățișeze cu liderii maghiari, vorbind la rândul lor despre așa-zisul Ținut Secuiesc. Nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-ne perpetuu cu aceeaşi pretenţie: autonomie. Tupeul lor se manifestă şi prin faptul că ei consideră ca fiind similară pretenţia lor de autonomie teritorială în România cu cea a catalanilor din Spania, ignorând cu bună ştiinţă marea diferenţă: catalanii sunt băştinaşi în Spania, pe când maghiarii sunt alogeni asiatici în România.
  Nu mai toleram abuzurile, respingerea, nu mai vrem sa facem compromisuri, daca am permis nu inseamna ca vrem sa fim si suprimati.
  REFUZAM SA NE MAI ADAPTAM LA CERINTELE VOASTRE PRIN SUPUNEREA NOASTRA, CROINDU-VA DRUM DUPA BUNUL VOSTRU PLAC LA PROPRIILE DORINTE, AJUNGAND LA FANATISM. NU MAI PUTEM FI TOLERANTI LA DISCRIMINARI BAZATE PE APARTENENTA NATIONALA, ETNIE, OPTIUNE POLITICA, RELIGIE, ETC.
  Blestemul lui HOREA: „Voi mi-aţi mâncat capul şi m-aţi mâncat Judo fără de lege; preţul meu va fi pieirea voastră şi în chip de blestăm asupra fiilor voştri”
  Părintele protopop Florin Tohănean spunea: ,, Dacă în 1918 aveam conducătorii de azi, la această oră vorbeam toţi ungureşte“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *