“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Atenționare ANPC: ”Pui îngălbeniți pentru a părea mai buni”

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a făcut publică astăzi o informare de mare importanță, aducând în atenție practici alarmante din industria avicolă.
Inspectorii ANPC au descoperit că anumiți operatori economici recurg la hrănirea puilor de găină cu mâncare amestecată cu vopsea, într-un efort de a schimba culoarea cărnii acestora, pentru a le conferi un aspect mai atrăgător pe piață.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, președintele ANPC a subliniat că această practică nu doar că ridică semne de întrebare serioase cu privire la siguranța alimentară, dar este și profund înșelătoare pentru consumatori.

434290432 962135048803022 6922803500534007699 n

Vopseaua folosită este concepută să pătrundă în țesutul puiului și să nu poată fi îndepărtată prin spălare, modificând astfel aspectul cărnii și al ouălor. Aceste practici reprezintă o amenințare majoră la adresa sănătății publice și a transparenței în industria alimentară.

În plus, în cadrul controalelor efectuate, au fost descoperite și ferme în care există prezența salmonellei, o bacterie periculoasă care poate contamina o gamă largă de alimente. Consumul de alimente contaminate cu salmonella poate cauza probleme gastro-intestinale grave, care în unele cazuri pot avea consecințe devastatoare pentru sănătatea consumatorilor.

ANPC a luat măsuri urgente pentru a investiga și a combate aceste practici ilegale și periculoase. Președintele Horia Constantinescu a subliniat importanța colaborării între instituții pentru a asigura respectarea legislației și pentru a proteja sănătatea și interesele consumatorilor.

Consumatorii sunt îndemnați să fie vigilenți și să raporteze orice suspiciune legată de calitatea și siguranța alimentelor către autoritățile competente.

”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.

Există operatori economici care își vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar și aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în țesut și să nu poată fi spălată.

434398111 962135062136354 6222020365046089604 n

Acum este forfotă mare în rândurile celor care ar fi trebuit să atragă atenția asupra acestui fenomen. Din nou, se caută argumente disperate pentru a arăta că autoritatea noastră nu ar avea ce să caute pe întreg traseul puilor vopsiți.

Interesant este, și vă rog să citiți prospectul, că și ouăle capătă altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii noastre.

Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră.

Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.
Asta este ceea ce numesc eu un fel de mâncare „gustos”.

Astăzi, vom trimite informare către absolut toate instituțiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situație și cine a acoperit adevărul.” – a fost postarea șefului ANPC.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.