“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

ATENTIE! VIDEO – Scene DRAMATICE în Arad: Sute de case şi zeci de maşini au fost ACOPERITE DE APA în urma ruperi de nori

sat lalasint arad inundat

Peste 200 de gospodării, respectiv 80 la sută din satul arădean Lalaşinţ, au fost inundate în urma ploii torenţiale de marţi seară, care a afectat mai multe localităţi de pe Valea Mureşului şi a blocat circulaţia pe DN7 aproximativ două ore. Câteva familii au fost evacuate de către pompieri din casele inundate, iar echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit pe tot parcursul nopţii, transmite news.ro.

Cea mai afectată localitate în urma ploii torenţiale de marţi seară, din judeţul Arad, a fost Lalaşinţ, care aparţine de comuna Bârzava, 80 la sută din sat fiind inundat.

Conform reprezentanţilor ISU, peste 200 de gospodării au fost inundate, iar apa a intrat în aproximativ 20 de locuinţe, astfel că a fost necesară evacuarea unor familii.

Localnicii au relatat că viitura formată a luat maşini şi animale, a distrus podeţe, iar nivelul apei a fost de peste un metru pe străzi.

Doar în Lalaşinţ, peste 30 de pompieri au intervenit pe tot parcursul nopţii, folosind motopompe pentru a ajuta la evacuare apelor. Miercuri dimineaţă, operaţiunile continuau în unele gospodării afectate.

Conform ISU, ploaia torenţială a afectat mai multe localităţi de pe Valea Mureşului, între care Conop, Belotinţ şi Chelmac. Au fost inundate locuinţe, gospodării, curţi, grădini şi străzi, iar pe unele drumuri nu s-a putut circula câteva ore.

Scurgerile de noroi şi piatră de pe versanţi au provocat blocarea DN7, cel mai circulat drum din judeţul Arad. Traficul a fost complet întrerupt pe acest drum între localităţile Conop şi Bârzava aproximativ două ore, fără a exista rută alternativă, astfel că s-au format cozi de maşini de câţiva kilometri pe ambele sensuri ale drumului.

O viitură formată în aceeaşi zonă a surprins un şofer care circula pe un drum comunal, iar maşina acestuia a fost aruncată în câmp. Conform ISU, şoferul a reuşit să se salveze şi a anunţat situaţia la 112.

Au fost înregistrate probleme în alimentarea cu energie electrică a mai multor localităţi, dar pe parcursul nopţii s-a reuşit remedierea acestora.

Miercuri, Prefectura şi autorităţile locale vor începe evaluarea pagubelor produse de ploaia torenţială.

Marţi, judeţul Arad s-a aflat sub atenţionare de cod portocaliu de furtună până la ora 18:30, localităţile pentru care a fost trimisă alerta fiind situate în special pe Valea Mureşului.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.