“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ATENTIE! Val de e-mailuri venite de la ANAF. Totul este o înșelătorie

tuv rheinland e mail content security filter core 2 2 1

ANAF a anunțat că mai mulți contribuabili au primit email-uri suspecte prin care erau anunțați că au datorii pe care trebuie să le plătească în 24 de ore. Totul este o escrocherie. Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu deschidă astfel de email-uri.

Mai mulți contribuabili au primi email-uri false care îi anunțau că aveau datorii la ANAF. Instituția avertizează că totul este o înșelătorie, iar persoanele care l-au primit trebuie să îl șteargă imediat.

Nu deschideți email-ul
În mesajul primit de contribuabili se menționează că oamenii nu și-au plătit integral anumite impozite și sunt amenințați cu amenzi uriașe. La final este menționat și un număr de cont în care să se facă urgent plata.

„La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit impozite către sistemul bugetar din România.

Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate! Reamintim tuturor contribuabililor că ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția“, se precizează într-un comunicat de presă al ANAF.

Verificați cu atenție mesajele
În urmă cu o lună, un alt mesaj fals a fost trimis contribuabililor în numele ANAF. Specialiștii în securitate cibernetică au descoperit că persoanele care descarcau așa-zisa somație ANAF își virusau automat telefonul sau laptopul.

„De fiecare dată când primiţi un mesaj nesolicitat, trebuie să fiţi atenţi şi să verificaţi sursa mesajului primit. În acest caz, dacă se accesau informaţiile din header-ul mail-ului, se putea observa că mesajul a fost transmis de pe domeniul newtargets24.online şi nu de pe anaf.ro. Dacă utilizatorul era atent la textul mesajului, observa că este cel mai probabil tradus automatizat în română dintr-o limbă străină, deoarece există greşeli clare de exprimare.

În plus, dacă utilizatorul analiza ataşamentul din e-mail cu o soluţie de securitate existentă pe dispozitiv, ori una disponibilă gratis online (ex: VirusTotal), îşi putea da imediat seama că este vorba despre un fişier infectat cu malware”, au explicat experţii în securitate cibernetică.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.