ATENȚIE! Urmează vaccinarea Covid la copii, pentru a se ajunge la „imunitate de turmă”. Pfizer și Moderna au siguranța că în câteva luni vaccinurile ar putea fi aprobate

Israel are cea mai bună campanie de vaccinare din lume, dar asta nu înseamnă că va ajunge la „imunitate de turmă”. Motivul este faptul că nu a fost aprobat niciun vaccin, momentan, pentru copii. Pfizer şi Moderna lucrează în acest moment la asta.

Este puţin probabil ca Israelul să atingă „imunitatea de turmă”, chiar dacă toţi adulţii vor fi inoculaţi, relatează Bloomberg. Motivul invocat de oficialii din Israel este faptul că nu există, în prezent, niciun vaccin care să fie aprobat pentru copii.

„În momentul în care avem 2,5 milioane de copii care nu pot fi vaccinaţi, probabil că nu vom ajunge la imunitate, chiar dacă întreaga populaţie va fi vaccinată”, a spus Sharon Alroy-Preis, în cadrul unei reuniuni a comisiei parlamentare.

Citiți și:  75% dintre spitalizați sunt vaccinați, în Marea Britanie

Mai mult de o treime din cele 9,3 milioane de persoane care trăiesc în Israel au făcut cel puţin o dozină de vaccin anti-Covid, de la Pfizer – BioNTech. Aproximativ o cincime din populaţie a făcut şi rapelul.

Virologul Costel Atanasiu a spus, pentru Aleph News, că atât Moderna, cât şi Pfizer fac studii clinice şi pentru vaccinarea copiilor, iar în câteva luni, vaccinurile ar putea fi aprobate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!