ATENTIE! Urmează NOI RESTRICTII în România. Ministrul Sanatatii, detalii de ULTIMA ORA


Ministrul Sănătății a vorbit la un post de televiziune despre măsurile de restricție ce vor fi impuse în starea de alertă. Acesta a precizat că Guvernul urmează să creeze un cadru legislativ pentru ca acestea să poată fi impuse. Nu în ultimul rând, Nelu Tătaru a venit și cu recomandări pentru autoritățile locale pentru perioada stării de alertă, în contextul epidemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară că Guvernul va lua joi o serie de decizii care vor crea cadrul administrativ pentru a putea impune anumite restricţii în perioada stării de alertă.

„Astăzi şi mâine suntem încă în stare de urgenţă, mâine avem o şedinţă de guvern şi vom avea şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom lua nişte decizii care sperăm noi să creeze şi cadrul administrativ în care să putem impune aceste restricţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Citiți și:  Restricții dure impuse de Guvern. Când și în ce condiții poți ieși din casă

Ministrul nu recomandă accesul în spațiile de joacă
Nelu Tătaru a mai spus că recomandă autorităţilor locale să redeschidă parcurile, însă fără accesul în spaţiile de joacă.

„Recomandarea noastră a fost deschiderea parcurilor pentru acele plimbări pentru aer curat, pentru ieşirea în aer liber, dar păstrând oricum distanţarea, aglomerările să nu fie mai mult de trei persoane”, a precizat el.

Referindu-se la obligativitatea purtării măştilor în perioada stării de alertă în spaţiile publice, Nelu Tătaru a menţionat că autorităţile locale vor trebui să asigure gratuit aceste bunuri persoanelor care beneficiază de venit minim garantat, iar restul cetăţenilor vor trebui să şi le achiziţioneze din resurse proprii, dând asigurări că acestea se vor găsi de vânzare în spaţiile comerciale.

Citiți și:  DOCUMENT: RESTRICTII în România! Intră în vigoare de luni, 9 noiembrie

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU