ATENTIE! Toţi românii vor primi asta de la Fisc! Începe “vânătoarea”!


Luna noiembrie va fi una extrem de dificilă pentru toţi românii. Autorităţile ameninţă că se pun pe treabă şi că vor să muncească în două luni cât nu au făcut-o în cinci ani. Fiscul începe “vânătoare” de datornici în luna noiembrie.

Autorităţile au decis să trimită, luna viitoare, decizii de impunere tuturor românilor cu restanţe. Din ianuarie, doar cei înregistraţi în SPV vor şti cât au de dat. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF. Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic.

„Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Şi e normal să venim la un moment zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului. Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la… să spunem martie 2019”, a afirmat, miercuri seară, Eugen Teodorovici la Antena 3.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

El a spus că situaţia va fi centralizată până la finalul lunii octombrie, iar din noiembrie se vor comunica datele către contribuabili.

„Deci practic noi în octombrie la final avem finalizată această situaţie, vom şti exact câţi anume… în noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia pentru că asta este, până la 1 ianuarie 2019. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile să plătească. Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste. În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie”, a spus el.

Potrivit lui Teodorovici, din ianuarie 2019 nu se mai trimit acasă decizii de impunere, ci aceste informaţii vor fi în spaţiul virutal la fiecare contribuabil. Ministrul a anunţat că aceia care vor avea nevoie vor primi sprijin pentru a afla aceste informaţii, dar nu se vor mai trimite notificări scrise, pentru că sunt costuri nejustificate.

Citiți și:  ANAF scoate TUNURILE grele. Incep VERIFICARI masive

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat că, în urma regularizării, doar avocaţii, notarii şi executorii au de plătit circa 50.000 lei pe an, adică 250.000 lei pentru toţi cei cinci ani.

„Sumele sunt extrem de greu de plătit într-o singură tranşă. Toţi aceşti liber profesionişti au completat în fiecare an declaraţiile şi le-au plătit conform legii. Să vii după cinci ani cu regularizarea şi să ceri să fie plătit totul dintr-o dată, chiar şi cu reducerea de 10%, e aproape imposibil. Nu e vorba doar de liber profesionişti, ci şi de salariaţii lor, care riscă să-şi piardă locul de muncă din cauza falimentului profesionistului. Sunt persoane care în urmă cu 5 ani au avut PFA, iar acum sunt salariaţi. Vor rămâne fără bani de rate şi de utilităţi. O să fie mare “bucurie” ”, a spus Piperea, conform adevarul.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.