ATENȚIE! Toți cei cu conturi în bancă sunt vizați! Acuzații extrem de grave! „Vor putea fi concepute și altfel de taxe”. Motivul real pentru care plătim rate și comisioane atât de mari

Băncile impun pe piața din România rate ale dobânzilor extrem de ridicate și comisioane foarte mari. Care este, însă motivul real pentru care s-a ajuns aici? De ce este bună taxa pe lăcomie? Avocatul Gheorghe Piperea lansează o teorie interesantă și arată cu degetul spre Banca Națională a României și Mugur Isărescu, pe care îl numește ironic Manole.

Totuşi impunerea acestei noi taxe va determina băncile să caute soluţii de taxare suplimentară a populaţiei pentru a-şi menţine profitul cât mai ridicat. La finalul zilei, tot consumatorul final pierde. Gheorghe Piperea consideră, însă că pot fi implementate şi alte taxe care să stopeze abuzurile băncilor şi să intrăm în normalitate.

„Indicele ROBOR la trei luni a scăzut ieri sub pragul psihologic de 2,99%.

Intuitiv, îmi este destul de clar că până la finele acestui trimestru din 2019, ROBOR va fi adus la un nivel de sub 2%, în aşa fel încât băncile să nu fie nevoite să achite taxa specială asupra activelor (taxa pe lăcomie), care este prevăzută că o măsură de disuasiune, urmând a fi prelevată doar în cazul în care ROBOR ar depăşi 2%.

Dacă ROBOR va fi ghidonat către 2%, vom avea proba clară a manipulării, atât la momentul septembrie 2017, când indicele a sărit dintr-o dată de la 0,7% la 3,5%, cât şi la nivel de semestru I 2019, când indicele va fi redus în mod forţat la sub 2%.

Această înseamnă că, în mod obligatoriu, Consiliul Concurenţei trebuie să ancheteze şi să amendeze cele 10 bănci din cartelul ROBOR, plus BNR, cu max 10% din cifra de afaceri cumulată.

În plus, DIICOT ar trebui să se sesizeze din oficiu pentru grup infracţional şi manipularea pieţei financiare.

În mod evident, banca centrală va încerca din răsputeri să ţînă ROBOR peste 3%, fie prin presiuni directe pe băncile cartelare (pe surse aflu că deja astfel de presiuni sunt exercitate ştim noi de cine), fie prin presiuni directe şi indirecte asupra guvernului.

O proba în acest sens o vedeţi în poză anexată.

Dar implicarea BNR în menţinerea ROBOR la peste 3% va fi nu numai o trădare a intereselor banksterilor (care vor fi obligaţi să achite taxa pe lăcomie doar pentru a nu-i pune în dificultate pe Manole & co), ci şi o proba clară a determinării BNR în acţiunea de “consolidare” a unor costuri mari ale creditului, primii afectaţi fiind debitorii în cadrul Programului Prima casă. Sper să devină clar pentru enoriaşîi cultului Prima casă că Manole îi vrea captivi şi supra-îndatoraţi.

De altfel, dacă va uitaţi cu atenţie pe poză de mai jos, care reprezintă o captura a concluziilor documentului prin care BNR se roagă cu cerul şi pământul de MF să renunţe la taxa pe lăcomie, observaţi că BNR declara ritos că “nivelul indicilor de referinţă ROBOR sunt [este, n.n.] o reflecţie a politicii monetare a BNR, reglementarea acestora fiind de competenţă exclusivă a băncii centrale”.

Faţă de o astfel de afirmăţie categorică şi oficială, declaraţiile purtătorilor de cuvânt şi ale consilierilor BNR, precum şi justificările şi osanalele prostovanilor care susţîn orice aberaţie teoretică şi orice politică greşită a băncii centrale că şi când ar fi o sfânta a sfintelor, trebuie aruncate la coşul de gunoi al propagandei.

Măsură taxării lăcomiei bancare este bună nu numai pentru că va determina scăderea costurilor creditului pentru populaţie şi pentru stat, ci şi pentru că a determinat banca centrală să devoaleze nişte informaţîi negate până acum. În poză anexată, BNR afirmă că România se caracterizează deja prin cel mai scăzut grad de intermediere bancară (deci, are cel mai pricăjit sistem bancar), iar activitatea bancară are “şanse” să se deruleze şi mai mult prin bănci non-rezindente (străine), accelerând creşterea datoriei externe şi vulnerabilizand economia. Dacă aceste lucruri erau deja vizibile, înainte de taxa pe lăcomiei, cine le-a făcut posibile? Banca centrală, desigur. Cine a stat că sperietoarea în păpuşoi, lăsând banksterii să îşi facă de cap cu modelul lor malefic de business (volum de creditare mic, costuri enorme)? Banca centrală, desigur. Cine vrea să fie din nou guvernator? Manole, desigur.

În fine, emit aici o predicţie, bazată tot pe intuiţie. Dacă guvernul nu va renunta curând la taxa pe lăcomie (sper să nu o facă, pentru că este cam singură măsură smart luată în plan economic în ultimii doi ani), băncile comerciale vor face presiuni pentru renunţarea la indicele ROBOR, în speranţa că vor scapă indirect de taxa.

SUA au renunţat deja la astfel de indici cu potenţial de manipulare. UE va renunta la Euribor începând cu 2021. O grămadă de infractori cu gulere albe şi de mafioţi vor rămâne astfel fără rezervorul de bani oferit de indicii de dobânda inter-bancară.

În România, puterea ocultă a acestor infractori în România va scădea (sau, poate, va fi anihilată).

În plus, în România, puterea publică, legitimă, va şti de acum încolo unde să îi lovească pe banksteri: la baza avuţiei lor nemăsurate şi ilegitime, la sursă lăcomiei lor. Vor putea fi concepute şi altfel de taxe speciale pentru a-i pune la respect. Aşa că desfiinţarea ROBOR nu îi va ajută pe banksteri.”, a explicat avocatul.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.