Atentie! S-a tratat singur de COVID cu paracetamol, dar A MURIT în urma supradozei!

Un bărbat din Botoșani a decedat după o supradoză de paracetamol. Acesta a încercat să se trateze singur, acasă, de COVID-19, dar a luat prea multe pastile.

Potrivit medicilor, bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital, după ce a luat mai multe zile la rând câte DOUĂ TABLETE de paracetamol la fiecare patru ore. Ficatul omului a cedat și medicii nu au mai avut ce să facă pentru el.

Bătrânul de 70 de ani din Săveni a murit la finalul săptămânii trecută, după ce a luat supradoza de paracetamol, în speranța că va scăpa de COVID.

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Paracetamol în exces timp de 4 zile
Pacientul a fost preluat de o ambulanță în comă și a ajuns la SJU Botoșani.

„A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi”, a completat șefa DSP Botoșani.

Din declarațiile rudelor, bărbatul a luat paracetamol timp de 4 zile, până să se simtă extrem de rău.

„El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.

Bărbatul nu ar fi luat paracetamolul în exces la indicațiile unui medic, transmite DSP Botoșani.

Sursa: gandul.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație