ATENTIE! Romania devine centru NATO de importanta MONDIALA! SUA muta bazele militare din Turcia la noi!

baza-militara-692x360

O nouă bombă e pe cale să explodeze după lovitura de stat eșuată din Turcia. România e pe cale să dea lovitura. SUA vor să mute militarii de la Incirlik în România.

Americanii ar putea renunţa la folosirea bazei din Incirlik şi muta avioanele şi militarii la Mihail Kogălniceanu, cred tot mai mulţi analişti. Chiar dacă este mai departe cu 1.000 de kilometri, baza din România ar beneficia de stabilitate politică. În prezent, Statele Unite ale Americii folosesc baza din Incirlik pentru atacuri împotriva grupării teroriste Stat Islamic, anunță TVR.

Mulţi analişti militari sunt de părere că după ce baza din Incirlik a stat câteva zile fără curent electric şi cu personalul american blocat în cazarmă, Pentagonul ar putea lua în calcul mutarea avioanelor şi a militarilor staţionaţi acolo.

Citiți și:  Situație explozivă in Ucraina. Decizia NATO în caz de război! România, implicată direct

„O posibilă mutare reprezintă zvonuri, bârfe. Am văzut punctul de vedere oficial al Statului major general american care arată că nu va fi vorba de o asemenea schimbare în acest moment.”, informă informația ambasadorul Osman Koray Ertas.

Baza de lângă oraşul Adana este foarte importantă pentru americani datorită apropierii de multe zone fierbinţi din Orientul Mijlociu. La Incirlik sunt depozitate inclusiv arme tactice nucleare. Presa internaţională a vorbit despre 50 de bombe B61 care pot fi lansate din avioane F15 şi F16.

Baza de la Incirlik a fost construită în 1951 şi este folosită din 1955. După tentativa de lovitură de stat din iulie, autorităţile de la Ankara au întrerupt curentul electric al bazei şi l-au arestat pe comandantul turc generalul Bekir Ercan Van. Americanii au folosit generatoare, însă misiunile împotriva DAESH au avut de suferit. Turcia este a doua forţă a NATO, din punct de vedere al numărului de militari, mai spune sursa citată.

Citiți și:  NATO răspunde rapid Rusiei la cererea de a-și retrage trupele din România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

3 comentarii

  1. Pentru ca exista institutia REFERENDUMULUI, ar trebui sa se faca uz de ea, sa fim intrebati si noi cetatenii daca suntem de acord sau nu cu acest lucru. Eu, unul, NU SUNT DE ACORD !!! TREBUIE, IN SFARSIT, SA SE TINA CONT SI DE PAREREA NOASTRA, SA NU MAI FIM MANIPULATI, ASA CUM VOR UNII. EU, NU VREAU BAZE NATO, IN TARA MEA. PUNCT……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.