ATENTIE ROMANI! Ce dezastru ne pregăteşte FMI. Ne întoarcem la austeritatea lui Băsescu

svs

Ce dezastru ne pregăteşte Fondul Monetar Internaţional (FMI). Ne întoarcem la austeritatea de pe vremea fostului preşedinte Traian Băsescu sau ne aşteaptă ceva mai rău?

 

Senatorul PSD de Prahova Daniel Savu a oferit, sâmbătă, o declaraţie, în care a criticat recentele declaraţii ale ministrului de Finanţe, Anca Paliu Dragu, potrivit căreia salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 de lei la 1.200 de lei, din cauză că este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau spre cea neagră.

În aceste condiţii Daniel Savu a amintit că salariul minim făcea parte dintre condiţiile pe care PSD le-a pus guvernului Cioloş, pentru a-i da votul de învestitură în Parlament.

„Strategia guvernului Ponta era să aducă bunăstare tuturor, mărind salariile foarte mici. Ulterior, acest salariu minim figurează în pachetul pe care l-am solicitat să îl respecte domnul Cioloş. Acum, vom vedea ce se va întâmpla dacă nu îl respectă. Dar este clar că este un prim semnal de alarmă, că nu respectă ceea ce am stabilit”, ne-a spus Savu.

Citiți și:  "Băse" NU sta degeaba: O noua afacere de milioane de euro

Întrebat dacă este luată în calcul varianta unei moţiuni de cenzură, ca reacţie la nepăsarea cabinetului Cioloş faţă de categoriile sociale defavorizate, parlamentarul a răspuns: „E vorba dacă trece sau nu bugetul, în condiţiile astea. Dacă bugetul nu trece, e cam acelaşi lucru cu moţiunea de cenzură. Pentru un guvern, bugetul netrecut este similar cu moţiunea de cenzură”.

Ministrul de Finanţe a făcut anunţul după ce s-a întâlnit cu Poul Thomsen, directorul Fondului Monetar Internaţional pentru Europa. Chestionat dacă este posibil ca FMI să fi avut vreo influenţă în acest caz, Daniel Savu a replicat: „Este foarte posibil, pentru că ştiţi foarte bine: FMI nu este un fond de binefacere, ci este o organizaţie care îşi doreşte întotdeauna banii înapoi şi să facă profit”.

Riscăm, astfel, să ne întoarcem la austeritatea din regimul Băsescu? „Mai rău”, a avertizat senatorul PSD: „putem să ne întoarcem la perioada 1996-1997, când domnul Thomsen a impus politica de faliment a României în acea perioadă. Mai grav a fost”.

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe Daniel Savu cum vede invitaţia co-preşedintelui PNL Vasile Blaga pentru membrii guvernului Cioloş, de a se înscrie în Partidul Naţional Liberal şi de a candida pentru funcţii de conducere în această formaţiune politică, conform descrieri.ro.

Citiți și:  Curtea de apel A DECIS: ”Traian Băsescu a fost BENEFICIARUL REAL al infracțiunilor din dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu”

VEZI SI: VIDEO TERIFIANT. Atac TERORIST al unui islamist la Londra

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.