Atenție! NU RĂSPUNDEȚI la aceste numere de telefon! Mii de români au fost păgubiții prin telefon cu mii de lei după ce au răspuns

Atenție în cazul în care primiți beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de țări ca Rusia, Cuba ori Malaesia. Vă puteţi alege cu facturi încărcate şi cu mii de euro.

Atenție în cazul în care primiți beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de ţări ca Rusia, Cuba ori Malaesia şi aveţi de gând să apelaţi înapoi. Vă puteți alege cu facturi încărcate şi cu mii de euro. Este vorba despre o nouă metodă de înșelătorie prin telefon.Unele sunt numere cu suprataxă, folosite de escroci, iar costurile unui astfel de apel pot ajunge şi la mii de euro.

Inşelătoria cu apeluri telefonice în ţări străine este o practică sesizată încă de anul trecut în ţara noastră, dar intensificată în ultimele luni, cu toţi mai mulţi români printre victime. Frauda începe cu un beep sau un sms primit pe telefonul mobil, de obicei la ore târzii, de la numere cu prefixe de ţări africane sau ţări ca Rusia, Franţa ori Italia. Pe telefonul mobil poate să apară o înştiinţare de apel nepreluat chiar şi fără ca telefonul să fi sunat. Dacă sunaţi înapoi, factura poate ajunge şi la costuri de 60 de euro pe minut.

O altă practică a acestei fraude: primiţi un sms în care vi se cere să sunaţi de urgenţă la respectivul număr. Consecinţa poate fi aceeaşi – costuri uriaşe la factură.

Păţiţi, sute de oameni avertizează, pe forumuri sau pe site-urile de socializare cum să avem grijă şi să nu cădem în astfel de capcane.

Cum funcţionează însă o astfel de fraudă?! Oamenii aflaţi în spate încep prin a înregistra numărul cu suprataxă la un operator de telefonie mobilă. Folosesc în general ţări din afara jurisdicţiei Uniunii Europene sau a jurisdicţiei americane.

Cine ar putea sta în spatele unei astfel de escrocherii? Persoane greu de identificat, susţin specialiştii.

Pentru cei care au căzut însă în capcana unor astfel de escroci există șanse foarte mici, aproape deloc să îşi recupereze pagubele, mai atrag atenția specialiștii în fraude informatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.