ATENTIE MARE la bancomat! Noua metodă prin care ți se fură banii de pe card


Polițiștii atrag atenția deținătorilor de carduri asupra faptului că sunt expuși unor riscuri de fiecare dată când merg la bancomat, pentru a scoate bani din cont. Mai nou, infractorii folosesc o metodă de-a dreptul ingenioasă, pentru a-i păcăli și a le fura banii.

Mare atenție când scoateți bani de la bancomat! Infractorii dau dovadă de o ingeniozitate aproape fără limite, când vine vorba să vă escrocheze și să fure bani din conturile altora.

Una dintre cele mai noi metode de operare pentru obţinerea datelor în vederea clonării cardului este „bucla libaneză”. Este vorba despre un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru.

În acel moment, un „binevoitor” se oferă se te ajute. Acesta află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.

Nu spuneți nimănui PIN-ul
Poliţiştii fac câteva recomandări pentru a nu fi victimă a infracţiunilor de tip skimming, informează romaniatv.net:

  1. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar.

  2. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

  3. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul.

Grijă mare la tastatură!
4. Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul.

  1. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

  2. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.

  3. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

  4. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *