Atentie! IMPORTANT pentru cei care au făcut ACEST vaccin. Tulpina indiană e rezistentă la el

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina indiană a coronavirusului. OMS spune că, în urma studiilor, s-a observat că tulpina este imună la acest vaccin.

OMS avertizează! Tulpina indiană este rezistentă la acest vaccin. Studiile au arătat-o

Miercuri, OMS a tras un semnal de alarmă cu privire la tulpina indiană a coronavirusului. Insituția spune că, studiile de laborator au arătat că aceasta ar putea fi mai contagioasă și mai rezistentă la vaccin și tratamente.

În raportul epidemiologic săptămânal al OMS, citat de agenția de presă EFE, se arată că varianta indiană include mutaţii “asociate unei intensificări a transmiterii” şi o capacitate mai mică de neutralizare a virusului prin unele tratamente cu anticorpi monoclonali. Anumite analize realizate în Statele Unite ale Americii arată o posibilă reducere a efectelor neutralizatoare a vaccinurilor împotriva acestei variante.

Așadar, studiile preliminare arată că vaccinul Novavax-Covaxin nu poate neutraliza varianta indiană.

OMS o consideră variantă de interes
Varianta indiană a coronavirusului ar putea fi în spatele exploziei cazurilor de infectare în sudul Asiei. OMS este de părere că aceasta reprezintă aproape 40% din noile cazuri globale. Totuși, aceasta este considerată, deocamdată, “o variantă de interes” şi nu “o variantă îngrijorătoare”.

Amintim că această variantă a fost detectată prima oară la finalul anului 2020 și este studiată prin intermediul a peste 1.200 de secvenţieri ale genomului său în 17 ţări, printre care India, Marea Britanie, SUA şi Singapore.

În prezent, variantele de coronavirus care sunt considerate îngrijorătore sunt cele din Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

In Romania s-a depistat primul caz cu tulpina indiana a coronavirusului la un muncitor indian care lucreaza la Bod, judetul Brasov.

Sursa: capital.ro