ATENȚIE! A apărut o nouă metodă de înșelătorie în România. Cine sunt cei vizați

Mai mulţi vasluieni au fost contactaţi telefonic în ulimele zile de persoane care pretindeau că sunt preoţi şi care cereau bani, produse alimentare şi îmbrăcăminte pentru familii nevoiaşe sau copii bolnavi, informează adevarul.ro.

Escrocii apelează telefonic persoane la care presupun că găsesc bani: medici, oameni de afaceri, directori de instituții sau profesori.

Ei s-au prezentat ca fiind preotul Adrian Chirvase, protopop de Vaslui, preotul Gheorghe Damian, de la biserica din curtea Spitalului Judeţean Vaslui sau Constantin Mogoş, un alt preot din oraş.

Deoarece aceștia au făcut acte de caritate, escrocii le folosesc numele pretinzând că doresc să ajute un copil bolnav de cancer sau familii sărmane.

preot

Indivizii le recomandă persoanelor contactate să lase banii în diferite magazine din oraş sau se oferă să trimită ”un slujbaş” la domiciliul celor dispuşi să ofere bani.

Până în prezent, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui au fost primite două plângeri.

„Persoane de sex masculin se prezentau la telefon ca fiind preoţi din municipiul Vaslui şi solicitau bani, produse alimentare şi obiecte de îmbrăcăminte pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe. Persoanele care au formulat plângeri au fost înşelate cu sumele de 200, respectiv 100 lei”, a declarat pentru adevarul.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana David.

Reprezentanţii poliției le recomandă cetăţenilor să nu răspundă solicitărilor de a depune sau de a transmite bani, indiferent de motivul invocat.

Articol relatat de portalul GreatNews.

VEZI SI: Omul bun iartă mult, nu rănește și nu îl întorci niciodată din drum după ce a hotărât să plece

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *