Atentat terorist la Paris: Cine sunt caricaturistii ucisi – „Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi”

caricaturisti

Celebrii caricaturisti francezi Charb, Cabu, Tignous si Wolinski au fost cu totii ucisi in atacul terorist de miercuri, de la redactia publicatiei Charlie Hebdo din Paris.

Publicatia The Telegraph ii prezinta pe scurt pe cei patru.

Charb

Pe numele sau real Stephane Charbonnier, acesta era directorul publicatiei Charlie Hebdo, din anul 2009, avand o rubrica permanenta in revista, numita „Charb n’aime pas les gens” („Lui Charb nu-i plac oamenii”, trad. – n.red.).

Acesta a publicat materiale precum „Nu-mi plac fumatorii”, „Nu-mi place pensionarea” si „Sunt foarte tolerant”.

De asemenea, in anul 2012, acesta spunea intr-un interviu acordat Le Monde, citat de Huffington Post, cand deja se afla sub protectia politiei dupa caricaturile profetului Mahommed din anul 2011, ca mai bine moare cu demnitate decat sa traiasca cu frica.

„Nu am copii, nu am sotie, nu am masina. Prefer sa mor in picioare decat sa traiesc in genunchi”, spunea atunci Charb.

 atentat-paris-charlie-hebdo
Cabu

Pe numele sau real Jean Cabut, acesta a fost caricaturistul din spatele primei pagini a publicatiei, din luna februarie 2006, care il infatisa pe Mohammed. Atunci, presedintele Jacques Chirac a avertizat fata de riscul „provocarilor fatise” la adresa altor religii.

Tignous

Pe numele sau real Bernard Verlhac, acesta a fost colaborator al saptamanalului Marianne si al publicatiei lunare Fluide Glacial, precum si al Charlie Hebdo. Printre materialele sale se numara si „Cinci ani cu Sarkozy”.

Wolinski

George Wolinski, in varsta de 80 de ani, a fost colaborator al Paris Match, Le Nouvel Observateur si al Paris-Presse, printre altele. De asemenea, a fost redactor sef al saptamanalului Charlie

Miercuri la pranz, un atac armat terorist la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu cel putin 12 morti si numerosi raniti. Potrivit primelor informatii, ar fi fost comis de cateva persoane mascate care au anuntat ca il „razbuna pe profet”.
VEZI SI – VIDEO SOCANT – ATAC TERORIST in Franța. 12 persoane, printre care și un polițist cu nume ARAB, au fost EXECUTATE cu sânge rece.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.