ATACURI TERORISTE in Belgia? Cel putin 3 morti. Se puneau la cale atentate tip Paris (Video)

tb

O operatiune antiterorista desfasurata la Verviers, in apropiere de orasul belgian Liege, s-a soldat cu moartea a trei oameni. Potrivit autoritatilor din Belgia, acestia puneau la cale atentate teroriste asemanatoare celui de la Paris, din 7 ianuarie.

„Mai multe explozii au fost auzite la Verviers, in zona garii”, a transmis televiziunea RTBF, care preia informatii ale Parchetului federal belgian.

De asemenea, mai multe persoane au fost arestate, insa nu se stie identitatea acestora sau a victimelor. Surse guvernamentale au precizat ca operatiunea era in curs de desfasurare, joi seara.

Suspectii din acest caz s-ar fi intors recent din Siria, informeaza CNN. Ulterior, intr-o conferinta de presa a procurorului general din Belgia, s-a anuntat ca teroristii puneau la cale atentate de tipul celor din Paris.

In plus, se pare ca acestia ar fi avut legaturi cu Statul Islamic, care i-ar fi antrenat sa interprinda atacuri nu doar pe teritoriul belgian, ci si in alte tari europene. Cei trei aveau numeroase arme in locuinta lor, iar la sosirea fortelor de ordine a avut un schimb de focuri, in care suspectii au fost ucisi.

Raidul antitorist vine in contextul cresterii nivelului de alerta in Europa, ca urmare a atacurilor din 7 ianuarie de la sediul revistei franceze de satira Charlie Hebdo, din Paris, insa se pare ca operatiunea din Belgia nu are legatura directa cu ce s-a intamplat in capitala franceza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.