Atac uluitor al lui Victor Ponta. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, vizati? ‘Este o prostie’

Victor Ponta, atac uluitor la Klaus Iohannis și Viorica Dănciă. Liderul Pro România deființează o lege pe care cei doi au susținut-o . Aceasta a fost adoptată recent.

Este vorba despre legea de construire a autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.

„Cum adică dăm o lege ca să facem o autostradă? Nu vă supăraţi: este o prostie. Autostrada Târgu Mureş – Iaşi a fost prevăzută în Master Planul de transport aprobat de România în 2014. Deci trebuia să ne apucăm să facem autostrada! Și când se realizau 100 de kilometri mergea domnul Klaus Iohannis, doamna Dăncilă şi se bucurau. Eu am asistat în Parlament când s-a felicitat toată lumea că s-a adoptat o foaie de hârtie după care domnul Iohannis a felicitat şi el că a promulgat o foaie de hârtie. Eu vreau să fac o lege cu o autostradă de la mine din Târgu Jiu până acasă la Bogdan Chiriac. Vă garantez că votează toată lumea legea. Dar nu se face un metru de şosea”, a declarat fostul premier Victor Ponta în direct la România TV.

Citiți și:  Iohannis, ședință de urgență! Este DEZASTRU total în Europa din cauza COVID

Legea privind realizarea Auostrăzii Unirii, Iaşi – Târgu Mureş, a fost adoptată pe 7 noiembrie de plenul Camerei Deputaţilor. Autostrada ar urma să fie construită din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

Proiectul de lege a fost iniţiat în luna mai a anului trecut de un grup de 71 de parlamentari de la toate partidele politice, cu excepţia ALDE. Ministerul Transporturilor este desemnat drept coordonator al proiectului de investiţii. Termenul de finalizare ar fi de patru ani de la intrarea în vigoare a legii.

Iniţiatorii legii critică întârzierile Guvernului, care îşi propunea ca abia în 2021 să înceapă realizarea studiilor de fezabilitate pentru această autostradă.

Citiți și:  ALERTĂ Klaus Iohannis, anunt CRUCIAL. Breaking news

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la sfârşitul lunii trecute, o întâlnire cu o delegaţie a asociaţiilor „Moldova Vrea Autostradă”, „Împreună pentru A8” şi „Pro Infrastructura”. El spunea atunci că, în pofida susţinerii Comisiei Europene şi a disponibilităţii fondurilor europene, nu există voinţă la nivel guvernamental pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni.

Reprezentanţii celor trei asociaţii i-au înmânat atunci preşedintelui României un memoriu cu privire la autostrăzile Moldovei, document care cuprinde parcursul acţiunilor societăţii civile, corespondenţa cu autorităţile responsabile, dar şi aspecte de ordin istoric, tehnic, economic, geostrategic şi social.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile