Atac infiorator in Gaza: Evreii au bombardat o scoala ONU – zeci de morti si raniti

stopis

Cel putin 15 persoane au fost ucise si 200 ranite cand obuzele trase de armata israeliana au lovit o scoala ONU din nordul Fasiei Gaza, ce era utilizata ca adapost de palestinieni.

Scoala din Beit Hanoun a fost bombardata joi si potrivit unor surse neconfirmate s-ar fi inregistrat 30 de morti in urma violentelor, scrie Al Jazeera.

Secretarul general ONU, Ban Ki Moon, s-a declarat „oripilat” de atac si a condamnat bombardamentul in care, spune acesta, au murit multi copii, femei precum si personal ONU.

Organizatia umanitara a ONU in Gaza, UNRWA, discutase in prealabil cu armata israeliana si furnizase coordonatele scolii, pentru a putea organiza evacuarea.

Citiți și:  Un Rabin declară: Coronavirusul va dispărea doar după ce se va construi Al Treilea Templu

„Le-am dat israelienilor coordonatele GPS precise ale adapostului din Beit Hanoun. Incercam sa coordonam o fereastra de evacuare si nu ne-a fost acordata”, a spus reprezentantul UNRWA in Gaza, care a numit incidentul „tragic si ingrozitor”.

Robert Turner, directorul UNRWA, a afirmat ca israelienii nu au emis nicio avertizare inainte de atac: „Acesta este un adapost de urgenta. Locatia a fost transmisa israelienilor. Era o instalatie gestionata de noi, monitorizata ca sa ne asiguram ca ne pastram neutralitatea. Cerem mereu partilor sa se asigure ca civilii nu sunt raniti”.

Israelul a mai atacat scoli ONU, motivand ca aici se ascund palestinieni inarmati, iar ONU a criticat, in trecut, gruparile palestiniene, pentru ca folosesc scolile Natiunilor Unite pentru a ascunde luptatori si arme.

Citiți și:  Logică evreiască: Polițistul care a amendat-o pe Maia Morgenstern e de vină că aceasta circula cu ITP-ul la mașină expirat fiindcă nu purta mască!

Incidentul de joi este a patra situatie in care un imobil ONU este bombardat de Israel, in cele 17 zile de cand a inceput bombardarea Fasiei. Cel putin 730 de palestinieni au murit si peste 4.500 au fost raniti in aceasta perioada.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
NICOLAE CALINESCU
NICOLAE CALINESCU
6 ani in urma cu

Ca si USA, Israel este un stat ilegal, un stat criminal si terorist. Singura solutie este `ANNIHILATION`.

Dati atentie la Palestina. Daca nu se ia atitudine impotriva jidanilor criminali, asta va fi viitorul Rominiei. Diferenta este ca saraca Rominie nu are barbati adevarati, barbati cu singe-n pula ca Palestinienii, sa lupte pentru Rominia. Inca nu se cunoaste, dar pariez viata mea ca pina acum jidanii criminali au cumparat aproape jumatate din tara, folosind cuvintul magic `INVESTITIE`. Treziti-va la realitate.