fbpx
GENERAL

Atac furios al Rusiei asupra capitalei Ucrainei. Aparatorii au reusit sa distruga 25 din cele 32 de drone lansate

Rusia a lansat un nou atac aerian asupra Kievului, duminica dimineata devreme, exploziile rasunand in capitala ucraineana si in regiune timp de aproape doua ore. Resturi de drone au cazut pe mai multe cartiere centrale ale orasului, au declarat oficialii ucraineni.

Fortele terestre ucrainene au declarat ca sistemele de aparare antiaeriana au distrus 25 din cele 32 de drone Shahed lansate de Rusia, majoritatea dintre acestea vizand Kievul si regiunea Kievului.

Martorii Reuters au auzit cel putin cinci explozii in Kiev, iar imaginile difuzate de presa ucraineana au aratat mai multe masini avariate.

„Dronele au venit asupra capitalei in grupuri si din directii diferite”, a declarat Serhiy Popko, seful administratiei militare a orasului Kiev, pe aplicatia de mesagerie Telegram.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat ca o persoana a fost ranita in cartierul istoric Podil si ca un incendiu a izbucnit in apropierea unuia dintre parcurile orasului.

Resturi de la dronele doborate au cazut pe cartierele Darnytskyi, Solomianskyi, Shevchenkivskyi, Sviatoshynskyi si Podil, au precizat Klitschko si administratia militara a orasului.

In districtul Shevchenkivskyi, resturi de drone au provocat un incendiu intr-un apartament, care a fost stins rapid. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la raniti, a declarat Popko pe aplicatia de mesagerie Telegram.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei cu privire la atacuri. Moscova a lnsat aproape in fiecare noapte atacuri pe teritoriul Ucrainei.

Un atac recent al Rusiei a ucis 17 persoane miercuri in orasul Kostiantynivka, in estul tarii, potrivit oficialilor ucraineni.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.