“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

ATAC FARA PRECEDENT la adresa Romaniei, de la Bruxelles: „ANTIMAGHIARISMUL se manifestă la NIVEL STATAL.” Cine este autorul acuzațiilor

tokes

Eurodeputatul László Tőkés a cerut, în cadrul miniplenarei din 2 mai a Parlamentului European, protecție europeană pentru comunitatea maghiară din România.

În opinia lui Tőkés, „antimaghiarismul se manifestă la nivel statal, național, precum și în ceea ce privește studiul medical în limba maghiară”.

În expunere, europarlamentarul a arătat că „în timp ce unele structuri și unii reprezentanți ai forului legislativ al Uniunii Europene critică vehement Ungaria pentru o imaginară politică antiminoritară – mai concret antisemită și rasistă – a guvernului, concomitent, în mod cinic și părtaș, își închid ochii la amplificarea și extinderea antimaghiarismului din România”. Fiind vorba de două state membre ale UE, europarlamentarul și-a manifestat protestul față de discriminarea comunitătii maghiare din Ardeal, precum și față de această dublă măsură aplicată în cazul românilor și maghiarilor.

În mod concret, Tőkés a vorbit despre planul de comasare a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș cu Universitatea Petru Maior. Eurodeputatul consideră că „se urmărește, de fapt, desființarea totală a tradiționalului învățământ medical desfășurat în limba maghiară”. Politicianul maghiar a relatat în plen cum a fost înființată Universitatea de Medicină din Tîrgu Mureș, inițial ca institut superior cu predare exclusiv în limba maghiară.

László Tőkés a informat încă din 2011 Parlamentul European în legătură cu faptul că, în opinia lui, „se ignoră cu premeditare dispozițiile privind dezvoltarea învățământului multicultural prin întărirea liniei de studiu în limba maghiară”.

Deputatul László Tőkés, care acum reprezintă o formațiune din Ungaria, FIDESZ, a cerut ca organismele europene, în speță Parlamentul European să ocrotească instituțiile maghiare din România, învățământul medical din Transilvania, în general comunitatea maghiară din această țară.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.