Atac dur la adresa lui Raed Arafat dupa ultimul ORDIN: Este o bătaie de joc

Este scandal în coaliția de guvernare după ultima decizie luată de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Acesta a decis carantinarea, pentru încă 72 de ore, a Timișoarei în contextul în care nu mai sunt paturi la Terapie Intensivă.

Președintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, este de părere că prelungirea carantinei pentru timișoreni este o bătaie de joc și o intervenție politică grosolană. El precizează că, de mai multe ori, le-a atras atenția ministrului Sănătății și secretarului de stat în MAI cu privire la inutilitatea carantinei.

„Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.

Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.

Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.”, notează Alin Nica pe Facebook.

”Imi este rușine și cer scuze populației”
În cadrul mesajului postat pe pagina sa de Facebook el mai spune că Raed Arafat a hotărât pentru timișoreni împotriva voinței lor și că a achiziționat și abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară.

”Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor”, scrie Alin Nica pe Facebook.

Viceprimarul Timișoarei, deranjat de ultima decizie a lui Arafat
Duminică seara, după decizia luată de către șeful DSU, Cosmis Tabără și-a exprimat opinia cu privire la carantinarea Timișoarei. Acesta a precizat că este deranjat de acestă decizie și este de părere că dacă Bucureștiul vrea să ajute Timișoara, atunci să mărească numărul de paturi de la Terapie Intensivă.

”Decizia domnului Raed Arafat m-a deranjat. Asta, pentru că oamenii din privat se bucuraseră pentru ridicarea acestei carantine, se pregăteau deja să își deschidă micile afaceri. Situația este total neplăcută pentru ei.

Ne regăsim acum după o perioadă lungă de timp în care acești oameni foarte greu se mai descurcă. Au angajați, au chirii de plătit, au salarii, și o să ne regăsim într-o situație în care toate bugetele vor fi afectate.”, a spus Cosmin Tabără, la Digi 24.

”Ar trebui să ne ajute”
Întrebat ce este mai important, viețile oamenilor care așteaptă la Terapie Intensivă sau restricțiile, el a precizat că toate aspectele sunt importante și că trebuie făcută o corelație foarte bună între acestea.

”Eu cred că în primul rând ar trebui, dacă Bucureștiul tot vrea să ne ajute și să se implice în viața Timișoarei și a oamenilor de aici, ar trebui să ne ajute să creștem numărul de paturi ATI, să distribuie mai multe vaccinuri, pentru că în zona aceasta a fost tot timpul o problemă cu vaccinurile. Oamenii doreau să se vaccineze, dar nu au fost suficiente vaccinuri. Listele de așteptare sunt foarte mari.

Ar trebui concentrate aceste vaccinuri în zonele profund afectate, cum este și județul Timiș.

Apoi, aceste calcule ar trebui făcute în funcție de populația reală a fiecărei zone, și, mai mult decât atât, să observați că în Timișoara numărul de paturi ATI a fost redus în ultimul timp, prin oprirea acelor spitale mobile.”, mai spune viceprimarul Timișoarei.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!