Atac DUR asupra lui Dăncilă. I se cere demisia de la VÂRF. Breaking news

Președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, luni, demisia premierului Viorica Dăncilă, invocând declarația acesteia privitoare la mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Partidul Național Liberal solicită demisia premierului Vasilica Viorica Dăncilă după noua gafă monumentală comisă în vizita particulară pe care a efectuat-o în Statele Unite. Declarația făcută de premier generează noi consecințe negative asupra relațiilor internaționale ale României. Aș menționa că de câteva luni există o echipă care se bate pentru ca România să obțină statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate.

Declarația doamnei Dăncilă aruncă în aer toate eforturile făcute de diplomația românească pentru a obține această poziție onorantă pentru România de membru nepermanent în Consiliul de Securitate. Ați remarcat reacția imediată și anume, anularea vizitei unui șef de stat ca urmare a declarației date de premierul Dăncilă. În spatele acestei decizii se arată foarte clar dezacordul total față de declarațiile premierului român.

Citiți și:  Orban dă detalii despre „răfuiala” cu Cîțu din Parlament: ‘Să îți fie rușine, nesimțitule, că nu mi-ai dat cuvântul!’

La nivelul Uniunii Europene, cu siguranță, imaginea României va fi profund afectată, pentru că îi readuc aminte doamnei Dăncilă că nu vorbește în calitate de persoană particulară ci vorbește în calitate de premier al țării care deține președinția Consiliului Uniunii Europene și că orice declarație face, o face din această poziție oficială.

Și aici nu mai este vorba despre nedumeriri sau de ridicări din umeri sau de zâmbete condescendente la adresa multiplelor gafe făcute de Dăncilă. Aici nu mai este vorba să confunzi capitalele diferitelor țări în care ești în vizită, nu mai este vorba despre pocirea numelor de premieri, de șefi de guverne din țările cu care ai relații internaționale, este vorba despre o declarație pe un subiect extrem de delicat în care Viorica Dăncilă nu are nicio calitate să facă astfel de declarații pentru că, în conformitate cu Constituția României, conducătorul politicii externe, cel care în ultimă instanță ia deciziile legate de politica externă, este președintele României”, a declarat Ludovic Orban.

Citiți și:  MUTAREA anului pe scena politica. Ce pregătește Orban

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.