ATAC CIUDAT. Maimuțe din India AU FURAT probe de sânge infectate cu coronavirus. ALERTA


O trupă de maimuțe din India a atacat un oficial medical și a smuls probe de sânge ale pacienților care au fost pozitivi pentru noul coronavirus, au declarat vineri autoritățile.

Atacul a avut loc săptămâna aceasta, când un tehnician de laborator se plimba în campusul unui colegiu medical condus de stat în Meerut, la 460 km (285 mile) la nord de Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh.

Maimuțele au apucat și au fugit cu probe de sânge a patru pacienți COVID-19
„Maimuțele au apucat și au fugit cu probe de sânge a patru pacienți COVID-19 care sunt supuși unui tratament … a trebuit să le luăm din nou probe de sânge”, a spus dr. K. K. Garg, un oficial de top la colegiu.

Autoritățile au spus că nu le este clar dacă maimuțele au vărsat probe de sânge, dar oamenii care locuiesc în apropierea campusului cu frunze se temeau de o mai mare răspândire a virusului dacă maimuțele transportau mostrele în zone rezidențiale.

Garg a spus că nu este clar dacă maimuțele ar putea contracta coronavirusul dacă intră în contact cu sângele infectat.

„Nu s-au găsit dovezi că maimuțele pot contracta infecția”, a spus Garg pentru Reuters.

Se crede că virusul a sărit de la animale la oameni pe o piață de animale sălbatice din orașul chinez Wuhan la sfârșitul anului trecut.

Atacurile lor se pot dovedi mortale
Unii indieni au fost îngrijorați de prinderea virusului mortal de la animale și a dus la eliberarea câinilor de companie pe străzi în timpul începerii pandemiei.

Alții au văzut partea amuzantă a atacului maimuței, cu incidentul care a venit zilele următoare, după ce autoritățile indiene au reținut un porumbel în Jammu și Kașmir, sub suspiciunea de a spiona pentru Pakistan.

„Națiunea vrea să știe dacă Pakistanul a trimis acele maimuțe pentru a fura mostre de coronavirus”, a glumit un utilizator pe Twitter. „Sunt maimuțe puternic instruite și maimuțe foarte inteligente.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *