AstraZeneca, DECIZIE DRASTICA în scandalul momentului

Grupul AstraZeneca a făcut sâmbătă un anunț important. Decizia vizează vaccinul său împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană. Mai multe detalii au fost date de un purtător de cuvânt.

AstraZeneca a venit cu informații noi despre vaccinurile sale. Compania a anunțat noi reduceri ale livrărilor de vaccin în Uniunea Europeană. Motivul invocat ar avea legătură cu restricțiile de export, susține AFP.

„AstraZeneca anunţă cu regret o scădere a livrărilor de vaccinuri împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană, în pofida efortului său neobosit de a accelera aprovizionarea”, a anunțat un purtător de cuvânt.

Confruntat cu dificultăţi de producţie, grupul a decis să apeleze la siturile sale de producţie din afara UE. Decizia este legată de dorința de a asigura livrările Celor 27 . „Din nefericire, restricţii ale exporturilor vor reduce livrările în primul trimestru şi cel mai probabil în al doilea”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

AstraZeneca, criticată pentru lentoarea livrărilor în UE
Grupul are drept obiectiv livrarea a 100 de milioane de doze în prima jumătate a anului. În primul trimestru vor fi librate 30 de milioane şi 70 în al doilea.

AstraZeneca a fost dur criticată pentru lentoarea livrărilor în Europa şi întârzierile grupului AstraZeneca, Comisia Europeană, care a negociat contractele în numele celor 27 de state membre, mizează pe o intensificare a livrărilor în al doilea trimestru. Acestea ar putea atinge un ritm mediu de 100 de milioane de doze pe lună din aprilie până în iunie pentru toate vaccinurile, respectiv de 300 de milioane pentru între trimestrul. Comisia Europeană are drept scop vaccinarea a 70% dintre europeni până la sfârşitul verii.

Mai multe țări au luat o măsură dură
AstraZeneca a anunţat la sfâşitul lui ianuarie că nu va putea livra Celor 27 decât 40 de milioane de doze de vaccin în primul trimestru. Este o cifră dintr-un total de 120 de milioane promise iniţial. Motivul este legat de dificultăţile de producţie dintr-o uzină belgiană.

Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu serul produs de către AstraZeneca din cauza problemelor care au apărut în urma vaccinării, în Danemarca.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a omologat vineri, 12 martie, serul anti-COVID cu doză unică a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!