AstraZeneca AVERTIZEAZA: Ce categorie de persoane NU trebuie sa primeasca vaccinul

Autorităţile din Germania au anunţat că vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca nu trebuie utilizat la persoanele cu vârsta de 65 de ani şi mai mari.

Comisia pentru vaccinuri de la Institutul Robert Koch, principala agenție de sănătate publică din Germania, a recomandat ca vaccinul să fie utilizat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

Instituţia spune că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficientă este vaccinarea peste 65 de ani”.

Pe de altă parte, Comisia germană susţine că vaccinurile deja autorizate în Uniunea Europeană, produse de BioNTech / Pfizer și Moderna sunt considerate „echivalente din punct de vedere al siguranței și eficacității”.

Publicaţiile germane Handelsblatt și Bild au scris că vaccinul dezvoltat în colaborare de AstraZeneca și Oxford University ar avea o eficacitate de 8% sau mai mică de 10% la persoanele de peste 65 de ani.

AstraZeneca respinge informaţiile privind eficacitatea vaccinului său la vârstnici
La începutul acestei săptămâni, AstraZeneca a negat că vaccinul său anti-COVID-19 ar fi ineficient pentru oamenii cu vârste de 65 de ani şi peste.

Vineri, 29 ianuarie, se aşteaptă ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să recomande autorizarea vaccinului AstraZeneca, deşi nu este clar încă pentru ce grupe de vârstă.

Pe de altă parte, compania anglo-suedeză cu sediul la Cambridge, care a dezvoltat vaccinul în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost recent somată de Comisia Europeană să livreze în Uniunea Europeană dozele de vaccin la care s-a angajat prin contract şi pentru care a primit deja banii.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.