AȘTIA ÎȘÎ BAT JOC DE NOI! MASCA – OBLGIATORIE PESTE TOT! Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seară că este de acord cu purtarea măștii peste tot, chiar și în aer liber

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe tot cuprinsul țării, inclusiv în aer liber. Acesta a precizat că dacă experții vor recomanda acest lucru, el va fi de acord.

„Avem localități unde purtarea măștii în aer liber este obligatorie. Dacă e recomandată de experți, va fi impusă. În principiu, dacă experții ar recomanda așa ceva, eu sunt de acord.

Dacă Comitetul Național, cu experții din Comitetul Național, vor recomanda această măsură generalizată, atunci politicienii vor dispune această măsură. Acum nu există această recomandare”, a precizat Klaus Iohannis.

Anterior, şi medicul Adrian Streinu-Cercel recomandase purtarea măştii şi în aer liber, mai cu seamă în zonele foarte aglomerate.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic.
Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a spus dr. Adrian Streinu-Cercel la RomaniaTV.
Pandemia în România
Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *