[ ĂSTA SE APUCĂ IAR DE BĂUTURĂ: Ludovic Orban e la pământ. Și-au luat deja mâna de pe el ]

Ludovic Orban e la pământ. Potrivit unor surse politice, decizia de a-l schimba din fruntea Guvernului s-ar fi luat încă de la primele ore ale dimineții. Primul-ministru nu s-ar mai fi bucurat de sprijin politic încă de la aflarea rezultatului alegerilor parlamentare.

Ludovic Orban e la pământ. El a pierdut susținerea politică, în condițiile în care, potrivit unor surse politice USR a condiționat participarea la guvernare doar dacă acesta va părăsi Palatul Victoria. Totul s-a întâmplat extrem de repede, iar liberalii au fost luați prin suprindere totală.

Sursele politice au explicat că tensiunea este la cote maxime în interiorul PNL, unde luni seară se discuta intens care sunt variantele de guvernare dar și cine ar urma să vină în fruntea Guvernului. Potrivit unor surse politice, Klaus Iohannis ar fi jucat un rol decisiv în desfășurarea evenimentelor. Mai exact, președintele ar fi avut o discuție cu Ludovic Orban, unde Iohannis i-ar fi cerut categoric acestuia să-și depună mandatul. Întâlnirea ar fi avut loc înaintea ședinței conducerii liberalilor, care urma să se țină luni seară, în cadrul căreia se va analiza rezultatul prost înregistrat de liberali la alegerile de duminică.

Aceleași surse ar fi susținut că în momentul aflării primelor rezultate de duminică seară, Nicușor Dan s-ar fi aflat în sediul PNL, dar ar refuzat să iasă la declarații alături de liberali pentru că ar fi știut că urma să fie înlocuit Ludovic Orban. În consecință, acesta nu și-ar fi dorit să existe un transfer negativ de imagine.

Cine vine în loc
În locul lui Orban se vehiculează mai multe variante de posibil premier din partea PNL pentru viitoarea coaliție cu USR PLUS și UDMR. Un prim nume ar fi Nicolae Ciucă. Nu este exclusă nici varianta Florin Cîțu sau Ilie Bolojan.

Nicolae Ciucă este ministru al Apărării, Florin Cîțu este ministru al Finanțelor, iar Ilie Bolojan este președintele Consiliului Județean Bihor.

„Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii. Dați-mi voie să vă mulțumesc celor care ați ieșit din casă și ați votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și fiecare vot contează. În același timp trebuie să fim foarte sinceri: participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficiente informații despre aceste alegeri, fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate.

Este important ca noi toți, politicienii, să vedem aceste lucruri și să venim în întâmpinarea românilor care nu au venit la vot. Aceste motive trebuie elucidate și împreună cu viitorul Guvern vom analiza aceste chestiuni”, a anunțat Klaus Iohannis înaintea anunțului făcut de Orban privind demisia sa din funcție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *