MEDICAL

Asta mai lipsea după Covid-19! A revenit CIUMA BUBONICA care poate UCIDE în 24 de ore!

cmba

Autorităţile din China sunt în alertă după semnalarea unui caz de ciumă bubonică.

Ciuma bubonică a fost supranumită „moartea neagră” si este una dintre cele mai violente şi mai mortale boli infecţioase din istoria lumii.

Conform rapoartelor din China, oficialii din orașul Bayannur au identificat un caz de ciumă bubonică și au sunat alarma.

Măsurile nu sunt deloc exagerate având în vedere că este o boală care poate ucide în mai puțin de 24 de ore.

Conform rapoartelor, cazul a fost raportat sâmbătă într-un spital din regiunea autonomă a Mongoliei Interne din oraşul Bayannur.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană răspândită de purici sau rozătoare sălbatice, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

OMS adaugă că aceasta poate ucide un adult în mai puțin de 24 de ore.

Acum, jurnaliştii chinez de la People’s Daily Online au raportat că orașul are un „nivel III de avertizare împotriva prevenirii și controlului ciumei”.

„În prezent, există riscul ca o epidemie de ciumă umană să se răspândească în acest oraș.

Publicul ar trebui să-și îmbunătățească conștientizarea și abilitatea de auto-protecție și să raporteze prompt condițiile anormale de sănătate”, se arată într-un comunicat oficial.

Oficialii au adăugat perioada de avertizare va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2020.

Alertă de nivelul al treilea este a doua cea mai mică dintr-un sistem cu patru niveluri.

În timp ce avertismentul este în vigoare, vânătoarea și mâncarea animalelor care ar putea transporta ciuma este interzisă.

Cetăţenii au fost rugaţi să raporteze cazuri suspecte de ciumă sau febră, fără cauze clare. De asemenea, li s-a spus să raporteze marmotele bolnave sau moarte.

Alerta de ciumă bubonică vine la doar câteva luni după ce pandemia coronavirusului a pus lumea în genunchi și continuă să facă ravagii.

Covid-19 a apărut pentru prima dată la Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut și a continuat să ucidă peste 500.000 de oameni.

Națiunile din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, au fost cufundate în blocaj. Pandemia a dus la un dezastru economic, cu milioane de locuri de muncă afectate.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.