Asta mai lipsea după Covid-19! A revenit CIUMA BUBONICA care poate UCIDE în 24 de ore!

Autorităţile din China sunt în alertă după semnalarea unui caz de ciumă bubonică.

Ciuma bubonică a fost supranumită „moartea neagră” si este una dintre cele mai violente şi mai mortale boli infecţioase din istoria lumii.

Conform rapoartelor din China, oficialii din orașul Bayannur au identificat un caz de ciumă bubonică și au sunat alarma.

Măsurile nu sunt deloc exagerate având în vedere că este o boală care poate ucide în mai puțin de 24 de ore.

Conform rapoartelor, cazul a fost raportat sâmbătă într-un spital din regiunea autonomă a Mongoliei Interne din oraşul Bayannur.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană răspândită de purici sau rozătoare sălbatice, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

OMS adaugă că aceasta poate ucide un adult în mai puțin de 24 de ore.

Citiți și:  CEL MAI IMPORTANT EXPERT SUD-AFRICAN PE CORONAVIRUS: „SCOPUL VACCINURILOR ESTE DE A CONTROLA ȘI UCIDE O MARE PARTE A POPULAȚIEI”

Acum, jurnaliştii chinez de la People’s Daily Online au raportat că orașul are un „nivel III de avertizare împotriva prevenirii și controlului ciumei”.

„În prezent, există riscul ca o epidemie de ciumă umană să se răspândească în acest oraș.

Publicul ar trebui să-și îmbunătățească conștientizarea și abilitatea de auto-protecție și să raporteze prompt condițiile anormale de sănătate”, se arată într-un comunicat oficial.

Oficialii au adăugat perioada de avertizare va rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2020.

Alertă de nivelul al treilea este a doua cea mai mică dintr-un sistem cu patru niveluri.

În timp ce avertismentul este în vigoare, vânătoarea și mâncarea animalelor care ar putea transporta ciuma este interzisă.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Cetăţenii au fost rugaţi să raporteze cazuri suspecte de ciumă sau febră, fără cauze clare. De asemenea, li s-a spus să raporteze marmotele bolnave sau moarte.

Alerta de ciumă bubonică vine la doar câteva luni după ce pandemia coronavirusului a pus lumea în genunchi și continuă să facă ravagii.

Covid-19 a apărut pentru prima dată la Wuhan, China, la sfârșitul anului trecut și a continuat să ucidă peste 500.000 de oameni.

Națiunile din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, au fost cufundate în blocaj. Pandemia a dus la un dezastru economic, cu milioane de locuri de muncă afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.