Asta da luptă cu mafia! Clotilde Armand aduce la Sectorul 1 o firmă cu legături cu Cosa Nostra

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, o obținut în cele din urmă ce dorit: instaurarea stării de alertă în Sectorul 1. Astfel, în această perioadă, Armand aduce un alt operator de salubritate, pentru a face curățenie în sector. Este vorba despre firma BRAI-CATA, care a fost înființată de cetățeni italieni acuzați de legături cu Cosa Nostra.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a profitat de impunerea stării de alertă în sector și a încheiat un contract completementar cu o altă firmă de salubritate, care va activa în paralel cu Romprest. Deși Clotilde Armand îi acuză pe cei de la Romprest că au practicat un tarif mult prea mare, noul contract, cu firma BRAI-CATA este unul mult mai costistitor decât cel cu Romprest.

Firma BRAI-CATA este una controversată. Aceștia au avut, în anii 2000, ca acționari cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii. După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. De un an, BRAI-CATA e deținută de un partener de afaceri al lui Florescu, scrie Știripesurse.ro.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

BRAI-CATA și Cosa Nostra
Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soția lui Doru Florescu. Reamintim că, la acea vreme, administrator la compania Urban din Vâlcea era Constantin Petrescu, actualul proprietar al BRAI-CATA, scrie G4media.ro.

Conform presei anilor 2000, Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Fostul polițist era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor ’90.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

Ziarul Adevărul nota în februarie 2002 că însuși fostul director adjunct al SRI, celebrul general Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”.

După 2008, italienii au plecat din România, vânzând afacerea către firma Urban, din Vâlcea.

În prezent, BRAI-CATA este deținută de unul dintre partenerii de afaceri ai lui Doru Florescu, Constantin Petrescu. Petrescu este asociat unic, conform datelor de la Registrul Comerțului, verificte de Bugetul.ro.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *