Assad, despre armele chimice: Nu sunt dovezi. Aliatii Siriei se vor razbuna in cazul unui atac

Presedintele sirian Bashar al-Assad a declarat ca nu exista „nicio dovada” ca guvernul condus de el ar fi folosit arme chimice impotriva civililor, in atacul din 21 august.

El a amenintat ca aliatii sai se vor razbuna daca Vestul ataca Siria, in contextul in care presedintele american Barack Obama pune presiuni asupra Congresului, care urmeaza sa ia o decizie in legatura cu o interventie militara, relateaza BBC.

Intr-un interviu acordat televiziunii PBS, Assad a afirmat ca nu exista nicio dovada ca a folosit arme chimice impotriva civililor, in contextul in care regimul de la Damasc este acuzat de Statele Unite ca ar fi ucis in jur de 1.500 de oameni, in atacul chimic din 21 august.

Criza din Siria: Bashar al-Assad neaga ca a comandat atacul chimic

Presedintele sirian nu a vrut nici sa confirme, nici sa infirme faptul ca guvernul sau ar avea armament chimic, insa a spus ca, daca acesta ar exista, ar fi „sub control”. El a insistat asupra faptului ca aliatii sau „s-ar razbuna” in cazul unui atac. Aliatii Siriei in acest caz sunt China, Rusia, Iran, dar si miscarea militanta Hezbollah din Liban.

Barack Obama va incepe de luni sa acorde o serie de interviuri pentru mai multe televiziuni americane, scopul acestora fiind de a populariza si convinge opinia publica legat de necesitatea unei interventii limitate in Siria.

Obama, maraton de interviuri pentru a convinge de necesitatea operatiunii in Siria

Imagini cu ceea ce se crede a fi victime ale atacurilor chimice in Siria au fost aratate de administratia Obama, sambata, mai multor senatori americani, in cadrul unor reuniuni cu usile inchise.

Totusi, presa germana a relatat, duminica trecuta, ca atacul cu arme chimice din Siria pare sa nu fi fost autorizat de presedintele Assad.

Ziare.com

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile