Asistenta medicala non-stop, LA DOMICILIU, PENTRU TIGANII buzoieni care provoaca mereu scandaluri la Spitalul de Urgenta!

Locuitorii din Simileasca ar putea beneficia de asistenţă medicală şi pe timpul nopţii.

Autorităţile vor să deschidă, în comunitatea de tigani, un centru de permanenţă, unde cetăţenii etniei să poată merge la medic, fie zi, fie noapte. Ideea le-a venit managerilor Spitalului Judeţean după ce au constatat că la Urgenţe ajungeau, de multe ori fără motiv, foarte mulţi romi din Simileasca. Asta pentru că medicii de familie din comunitate nu erau la cabinet ori nu mai făceau faţă avalanşei de pacienţi.

Cozile formate în faţa cabinetului sunt obişnuite la cabinetul în care lucrează cei trei medici de familie care deservesc comunitatea de romi din Simileasca. Săraci şi cu o educaţie sanitară deficitară, mulţi dintre cetăţenii acestei etnii ajung la medic atunci când bolile de care suferă se agravează. Tocmai de aceea nevoia de asistenţă sanitară, în interiorul comunităţii este mai mare decât în cazul altor categorii sociale.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Şi, pentru că oamenii sunt săraci şi bolnavi, în mod firesc, la uşile cabintului medical din cartier e mereu aglomeraţie.Mulţi dintre cei cu probleme de sănătate nu mai au răbdare în faţa uşilor cabinetelor şi pleacă direct la spital. Soluţia a venit tot de la Spitalul Judeţean. Conducerea unităţii medicale propune înfiinţarea unui centru de permanenţă în cartierul Simileasca. Unitatea ar urma să dispună de mai mulţi medici decât un dispensar şi să aibă linii de gardă.

Comunitatea de romi din Simileasca numără cam zece mii de etnici. Majoritatea au probleme de sănătate din cauza traiului mizer şi a sărăciei. Măsura înfiinţării unui centru medical de permanenţă urmează să fie discutată şi cu Ministerul Sănătăţii, dar şi cu reprezentanţii Primăriei Buzău.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

NOTA NATIONALISTI.RO: Merita asistenta medicala … o merita la ce urmeaza in video… nu?!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

 1. "Frica pazeste bostanaria (nebunia)", nu?!
  Si cine o sa-si riste viata, integritatea fizica?
  Amaratii aia de rezidenti?! Mai bine fug peste hotare sau UNG unde, pe cine, si cat trebuie – ca sa fie lasati in pace…
  De ce nu sunt interpelati aia cu minoritatile din Parlament: Madalin Voicu, Damian (cu naiu') si Paun (nu mai stiu cum…)! Sunt cel putin 3!
  De ce nu-i ia nimeni la scarmanat in privinta folosirii banilor (autohtoni) sau europeni pentru ajutorarea ori INTEGRAREA in buzunarul lor, nu a fartatilor lor?!
  Nu cred ca pot fi obligati medici sau asistente sa stea 'la dispozitia' nenorocitilor care sunt certati cu apa, sapunul sau bunu-l simt!
  Am vazut incepand de cativa ani, scoliti tigani in meserii care mai de care: avocati, politisti, asistenti sociali, etc.
  Daca-si iubesc NATIA, sa scoleasca dintre ei si pentru meseria de medic (macar generalist), asistente, infirmiere, etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *