Asistăm la distrugerea POPORULUI ROMÂN! ONU trage un semnal de ALARMĂ: Veți ajunge 14 milioane de români!

popro

Din 1960, cand eram 18 milioane de locuitori, am fost intr-o continua urcare pana in anul 1990, cand eram cu totii 23 de milioane. Toata aceasta crestere a fost de 25,8, aproape 26%. Dupa Revolutie, a urmat declinul si am ajuns astazi sa numaram doar 19,9 milioane de romani.

Aici avem cei 27 de ani consecutivi de reducere a numarului de locuitori. Iar nenorocirea se adanceste – ONU anunta ca Romania va avea doar 14,5 milioane de locuitori in 2050. Ce a contribuit la aceasta prabusire de peste 14%?

Pe primul loc e o migratie masiva de oameni tineri care au luat drumul strainatatii ca sa-si implineasca visul. Pe doi e faptul ca nu mai facem copii, iar atunci cand ii facem asta se intampla dupa 25 de ani.

Citiți și:  Avocat Elena Radu: Vreți să mai existăm ca popor? E timpul să spunem: Stop! așa nu se mai poate și nu mai vrem!

Acesta este graficul fertilitatii feminine. Coloanele albastre inseamna fertilitatea in 1990, iar cu rosu cea din 2014. Daca in 90 majoritatea femeilor faceau primul copil intre varstele de 19 pana la 25 de ani, iar numarul de nou-nascuti era de 750 la 1000 de femei, acum varsta la care o femeie devine mama e intre 27 si 30 de ani. Plus ca abia se mai nasc 300 de copii la mia de femei.

O solutie la criza natalitatii a fost propusa de Vasile Ghetau, directorul Centrului de Cercetari Demografice al Academiei Romane.

Vasile Ghetau: „A crescut numarul si ponderea cuplurilor care nu au copii si care au luat decizia definitiva de a nu avea. Si atunci sa facem chestionare sa intrebam aceste cupluri ce le-ar convinge sa aiba copii”

Citiți și:  Avocat Elena Radu: Vreți să mai existăm ca popor? E timpul să spunem: Stop! așa nu se mai poate și nu mai vrem!

Specialistii sustin ca daca vor fi luate masuri de redresare demografica in 2016, populatia ar putea reveni la crestere abia peste 60 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.