Asemenea lui Horthy, un oficial de la Budapesta defileaza calare prin Transilvania

120 (1)

Pentru al doilea an consecutiv vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare la Târgu Secuiesc în cadrul manifestărilor organizate la sfârşitul săptămânii trecute de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Semjen le-a spus celor prezenți la mifestări că au dreptul să ceară autonomia așa-zisului “Ţinut secuiesc” și că acest vis ar putea deveni realitate.

Potrivit Mediafax, ”vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat călare, vineri, la Târgu Secuiesc, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi de parlamentari UDMR, în cadrul manifestărilor organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”.

Bloggerul Dan Tănasă, aun apărător al drepturilor românilor din “secuime”, a ţinut însă să amintească faptul că “ultimul oficial al Ungariei care a defilat călare în Transilvania a fost amiralul Miklos Horthy după Diktatul de la Viena prin care nordul Transilvaniei a fost cedat Ungariei”.

“Ca de fiecare dată, vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt a venit în Transilvania să militeze public şi oficial pentru autonomie teritorială. Adică să încalce Constituţia României. Nu numai Vona Gabor şi Jobbik trebuie interzişi în România, ci şi oficialii de la Budapesta care îşi permit să atace statul român chiar pe teritoriul nostru. Iar vicepremierul Ungariei nu e singurul oficial al statului maghiar care a profitat de ospitalitatea poporului nostru şi a instigat la distrugerea statului naţional român chiar de la noi de acasă”, a declarat la rândul lui deputatul PSD Bogdan Diaconu.

“Revin de aceea cu importanţa legii privind interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor extremiste care va intra la votul final marţi, în Camera Deputaţilor. Spre deosebire de măsurile punctuale pentru o persoană sau alta, această lege opreşte toate manifestările extremiste şi toate persoanele şi organizaţiile care atacă art. 1 alin. 1 din Constituţie. Cred că avem nevoie de o măsură de acest fel care să blocheze pe ansamblu autonomismul maghiar la noi în ţară. Altfel vom asista pasivi, ca în fiecare an, cum vine oricine în România şi declară ce-l taie capul, dând apă la moară extremiştilor. Şi transmiţând semnalul că în România se poate orice, ia cine ce vrea şi nu i se întâmplă nimic. Deja faptul că oficialii de la Budapesta au făcut azi pelerinaj în Transilvania cu steagurile Ungariei şi celălalt steag etnic constituie dovada că nu se tem de nimic şi că nici nu iau în calcul posibilitatea ca statul român să aibă ceva de zis despre amestecul Ungariei în România. Iar militarea “paşnică” pentru autonomie e la fel de gravă ca şi cea violentă, ea încalcă legile româneşti la fel de mult. Un alt oficial maghiar ne-a transmis astăzi să renunţăm la gândirea de stat naţional dacă vrem să ne împăcăm cu Ungaria. Cum de permitem accesul în România unor oficiali ai unui stat străin care îşi asumă pe faţă distrugerea statului naţional unitar român? Chiar atât de inconştienţi suntem?”, se mai întreabă retoric deputatul român. Sursa: FrontPress.ro

0h 0hh

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *