Scad facturile românilor! Florin Cîţu a făcut MARELE ANUNT

Facturile românilor din această iarnă la gaze naturale şi energie electrică ar urma să scadă, în urma deciziei privind compensarea luată de Guvern. Premierul Florin Cîţu a explicat care este calendarul de aprobare al Ordonanţei de Urgenţă, dar şi ce măsuri mai trebuie implementate şi pentru ajutorarea firmelor.

Decizia Guvernului privind compensarea facturilor la gaze şi energie electrică ale românilor va deveni realitate vineri, 1 octombrie, spune premierul Florin Cîţu.

Săptămâna aceasta trebuie aprobata Ordonanţa de Urgenţă privind compensarea facturilor
La finalul şedinţei de Guvern de miercuri, Cîţu a declarat că vineri urmează să fie aprobată Ordonanţa de Urgenţă prin care se vor acorda aceste compensări. Prim-ministrul a mai indicat că trebuie să se lucreze apoi rapid şi la o schemă companiile mici şi mijlocii.

Pe de altă parte, Florin Cîţu insistă că este o perioadă extrem de dificilă pentru România, cu multe decizii grele de luat, dar şi cu hotărâri ce sunt legate de PNRR, astfel că nu se poate ca ţara să rămână fără un Guvern cu puteri depline. “Cei care vor să dea jos guvernul României astăzi aruncă ţara în haos şi condamnă românii într-o perioadă dificilă”, spune premierul.

“Sunt multe lucruri de făcut în perioada următoare, nu ne permitem nici măcar o zi fără Guvern”
“Avem nevoie de un Guvern cu puteri depline, sunt multe lucruri de făcut în perioada următoare, nu ne permitem nici măcar o zi fără Guvern, adică trebuie să aprobăm, pe de o parte, şirul de Ordonanţe şi Hotărâri de Guvern care vin împreună cu PNRR-ul.

Pe de altă parte, eu sper că până vineri să aprobăm Ordonanţa de Urgenţă – vinerea o să fie următoarea şedinţă de Guvern – Ordonanţa de Urgenţă prin care acordăm o compensare a preţului la factura din iarnă la energie şi la gaze, dar nu avem timp până săptămâna viitoare, până marţi, să facem schema pentru companii mici şi mijlocii, ceea ce iarăşi va fi o problemă în perioada următoare.

Carantină totală în România! Se va închide totul. Când se va introduce
Din punctul nostru de vedere, este iresponsabil ceea ce se întâmplă în Parlamentul României astăzi. Aş putea spune că cei care vor să dea jos Guvernul României astăzi aruncă ţara în haos şi condamnă românii într-o perioadă dificilă”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

Strategia de negociere a lui Cîţu în Parlament rămâne secretă
Pe de altă parte, premierul a spus că nu vrea să-şi dezvăluie strategia privind negocierile din Parlament pentru susţinerea Guvernului său la votul moţiunii, declarând doar că:

“Eu cred că există şi parlamentari responsabili în Parlamentul României şi cu aceia vom discuta. Parlamentari care pun mai presus de interesul personal, de interesul de partid – interesul românilor.”

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *